Η εκλεκτή Μαρία Εκμεκτσίογλου δημιουργεί απίθανο καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρια!

Ένα πεντανόστιμο καλαμάρι με λαχταριστή γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ:

1 καλαμάρι αρκετά μεγάλο ή 4 μικρά
2 φλυτζανάκια του καφέ (μικρά) ρύζι
2 κ.σ. κουκουνάρια
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κλαδάκια άνηθο
½ ματσάκι μυρώνια ή καυκαλίθρες αλλιώς σέσκουλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μαρινάρουμε όλη την νύχτα το καλαμάρι με 1 μπουκάλι σόδα και με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 2 δαφνόφυλλα & 4-5 πιπέρια.

Την επομένη: Σένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι τα κουκουνάρια τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και τα χορταρικά ψιλοκομμένα.

Γεμίζουμε το καλαμάρι με το μείγμα και κλείνουμε το στόμιο με 2 οδοντογλυφίδες. Στο ίδιο τηγάνι που φτιάξαμε την γέμιση τοποθετούμε το καλαμάρι με μισό ποτηράκι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Τα αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τελειώσει το νεράκι.

Περιχύνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι κλείνουμε το τηγάνι με λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο για 10΄λαπτά.

Tip
Προσοχή το τηγάνι να είναι κατάλληλο για φούρνο.

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ