Η Σάντρα Μπάρκλεϊ είναι η αρχιτέκτονας της χρονιάς 2018: Η 7η γυναίκα στην οποία απονέμεται το βραβείο (ΦΩΤΟ)

Η συνιδρυτής της Barclay & Crousse, Sandra Barclay είναι η έβδομη γυναίκα στην οποία απονέμεται το βραβείο Γυναίκα Αρχιτέκτονας της χρονιάς, ενώ στην Gloria Cabral απονεμήθηκε το βραβείο του ανερχόμενου αρχιτέκτονα.

Τα βραβεία διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό αρχιτεκτονικής AJ και το The Architectural Review.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Μπάρκλεϊ και Κρους ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1994 και από το 2006 εδρεύει στη Λίμα και συνεχίζει τη δραστηριότητά του στη Γαλλία σε συνεργασία με το παριζιάνικο στούντιο Atelier Nord-Sud.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές Μπιενάλε και έχει τιμηθεί με το βραβείο Oscar Niemeyer. Σύμφωνα με το elculture.gr, η Barclay & Crousse κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Περουβιανής Αρχιτεκτονικής, Hexágono de Oro, το 2014.

Who is who

Η Σάντρα Μπάρκλεϊ γεννήθηκε στη Λίμα το 1967 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Λίμα. Συνέχισε τις σπουδές αρχιτεκτονικής στη Γαλλία στην Ecole d’Architecture de Paris-Belleville. Τιμήθηκε με το βραβείο Robert Camelot το 1993 για την καλύτερη διατριβή. Έχει διδάξει στην Ecole d’Architecture de Paris La Villette, στο Pontificia Universidad Católica del Perú και έχει εκπροσωπήσει το Περού στην 13η Μπιενάλε της Βενετίας, ενώ ήταν επιμελήτρια του περουβιανού περιπτέρου στην 15η Μπιενάλε της Βενετίας.

Η βράβευσή της αφορά ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο, το Museo de Sitio de Paracas, ένα αρχαιολογικό μουσείο κόκκινου χρώματος σχεδιασμένο να αντικαταστήσει ένα άλλο σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο, από σεισμό, μουσείο.

«Το Museo de Sitio de Paracas είναι ένα τολμηρό, φιλόδοξο έργο με αξιοθαύμαστη σαφήνεια του σκοπού του και ενσαρκώνει την αποφασιστικότητα και την προσήλωση αυτού του εξαιρετικού αρχιτέκτονα», δήλωσε η επιτροπή. «Η Μπάρκλεϊ ανταποκρίθηκε στην έλλειψη πλαισίου με ένα σχέδιο ανθεκτικό και απλό προσδίδοντας αξία στο κτίριο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ