Αυτοί είναι Γιατροί! Στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους & ζητούν να πάνε τα χρήματα...

Μπορεί οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να πάρουν αύξηση με μεγάλη χαρά, ωστόσο μια ομάδα γιατρών στον Καναδά αρνήθηκε αύξηση ύψους 700 εκατ. δολαρίων!

Η ομάδα αυτή των γιατρών στο Κεμπέκ του Καναδά συγκέντρωσε υπογραφές ζητώντας να μην τους δοθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε αυξήσεις που τους υποσχέθηκε η επαρχιακή κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

«Εμείς, οι γιατροί του Κεμπέκ, που πιστεύουμε σε ένα ισχυρό σύστημα υγείας, αντιτιθέμεθα στις πρόσφατες αυξήσεις των μισθών μας...» ανέφεραν οι ίδιοι, εξηγώντας πως προτιμούν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την πρόσληψη νοσοκόμων και άλλων επαγγελματιών υγείας, ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερη φροντίδα.

(DANIEL LEAL-OLIVAS - WPA POOL / GETTY IMAGES)

Όπως αναφέρει το Newsweek, το εν λόγω έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου, έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής από περισσότερους 700 γιατρούς και φοιτητές ιατρικής.

«Αυτές οι αυξήσεις είναι πιο σοκαριστικές, επειδή οι νοσηλευτές μας, οι υπάλληλοί μας και οι άλλοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ οι ασθενείς μας ζουν με την έλλειψη πρόσβασης στις απαιτούμενες υπηρεσίες λόγω των δραστικών περικοπών τα τελευταία χρόνια» αναφέρει η έκκληση της ομάδας των γιατρών.

Να σημειωθεί πως ένας γιατρός στον Καναδά πληρώνεται, κατά μέσο όρο, 261.000 δολάρια, σύμφωνα με το δίκτυο CBC. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ