Ιστορική συνάντηση Ντόναλτ Τραμπ & Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα από πρόσκληση του δεύτερου - Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας όπως επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος.

Μια συνάντηση, την οποία πρότεινε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και αποδέχθηκε ο Ντόναλτ Τραμπ και θα γίνει ως τον Μάιο.

Όπως σημειώνει ο Λευκός Οίκος,  πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποδεχθεί την πρόκληση να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής σε τόπο και χρόνο που μένει να οριστούν προσθέτοντας πως η Ουάσινγκτον προσμένει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου αλλά στο μεταξύ οι κυρώσεις και η πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ θα συνεχιστούν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τον Μάιο. Ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου», ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας Τσανγκ Λι Ουνγκ.

Παράλληλα, ο Τσανγκ σημείωσε ότι τα προγραμματισμένα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται τον Απρίλιο, ενώ συμπλήρωσε ότι η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί μέχρις ότου η Πιονγκγιάνγκ κάνει τα λόγια πράξεις. Τέλος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως ενημέρωσε τον Τραμπ και στελέχη της κυβέρνησής του για τις επαφές που είχε αντιπροσωπεία της Σεούλ με τον Κιμ και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ