To πρώτο αλκοολούχο ποτό στην ιστορία της λανσάρει η Coca-Cola στην Ιαπωνία!

Ο κολοσσός των αναψυκτικών θα πειραματιστεί με ένα εμφιαλωμένο αλκοολούχο που θα ονομάζεται Chu-Hi και θα αποτελείται από απόσταγμα ενός ιαπωνικού ποτού (shochu), ανθρακούχο νερό και αρωματικά εκχυλίσματα.

«Είναι κάτι μοναδικό στην ιστορία της Coca-Cola. Η εταιρεία ήταν πάντα αποκλειστικά αφοσιωμένη στα μη αλκοολούχα ποτά και αυτό είναι ένα “συγκρατημένο” πείραμα για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς», δήλωσε ο Jorge Garduno, πρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας της Coca-Cola στην Ιαπωνία, στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Ιαπωνία είναι μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, πρόσθεσε ο Garduno, και η Coca-Cola λανσάρει κάθε χρόνο 100 νέα προϊόντα στη χώρα. «Τέτοια πειράματα είναι σχεδόν καθημερινότητα εδώ», εξηγεί.

Το 2016, τα αναψυκτικά αποτελούσαν μόνο το 25% των πωλήσεων στην Ιαπωνία, ενώ το τσάι έφθασε το 27% της συνολικής κατανάλωσης ποτών στη χώρα, αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Το να καταναλώνουν συγκεκριμένα ποτά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είναι σαν μια τελετουργία στην Ιαπωνία, δήλωσε ο Khalil Younes, επικεφαλής μάρκετινγκ στην Coca-Cola της Ιαπωνίας. Οι άνθρωποι προτιμούν το πράσινο τσάι με το σούσι, αλλά επιλέγουν διαφορετική ποικιλία τσαγιού με κάποιο λιπαρότερο φαγητό, για παράδειγμα.

«Λόγω της φύσης της ιαπωνικής αγοράς ποτών, είναι μάλλον απίθανο το Chu-Hi να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Garduno.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ