Έρευνα: Εννέα στους δέκα ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα κιλά που έχασαν

«Ως επιστημονική κοινότητα θα λέγαμε ότι μάλλον δεν έχουμε καταφέρει και πολλά πράγματα στο χώρο της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, καθώς οι εννέα στους δέκα ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα κιλά που έχασαν».

Την καθόλου αισιόδοξη διαπίστωση κάνει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104.9 FM και στην εκπομπή «104,9 Μυστικά Υγείας».

Όπως εξηγεί αυτό συμβαίνει γιατί ζούμε σε μία εποχή που λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα, τα οποία μας ωθούν στο φαγητό. «Επιπλέον σήμερα τρώμε για πολλούς λόγους. Τρώμε για να καλύψουμε συναισθήματα, ή γιατί βλέπουμε κάτι, και το εξωτερικό ερέθισμα μας επηρεάζει.

Τρώμε γιατί ζούμε σε μία εποχή που προβάλλει αδύνατα κορμιά, άρα στερητικά πρότυπα, κι αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην υπερφαγία, καθώς έχει αποδειχτεί ερευνητικά ότι όχι μόνο η στέρηση της τροφής, αλλά ακόμα και η σκέψη της στέρησης, μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερφαγία».

Ωστόσο φαίνεται πως και σε αυτή την περίπτωση τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στο μυαλό και στην καρδιά. «Θα πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε απέναντι στο φαγητό.

Αν δεν αλλάξουμε αυτό, αν δεν σπάσουμε αυτούς τους κρίκους στο μυαλό μας, που μας οδηγούν στην υπερφαγία, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ποτέ το φαινόμενο της παχυσαρκίας».

Ο διατροφολόγος μας δίνει τρεις συμβουλές κλειδιά για να μην ξαναπάρουμε βάρος, ενώ αναφερόμενος στις πρωτεϊνικές δίαιτες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου, τονίζει ότι βοηθούν περισσότερο στη διατήρηση του βάρους, παρά στο γρήγορο ρυθμό απώλειας, όπως ισχυρίζονται πολλοί. Όσον αφορά τους υδατάνθρακες επισημαίνει ότι είναι μύθος, πως παχαίνουν αν τους τρώμε το βράδυ, και αυτό που παίζει ρόλο στην τελική είναι η ποσότητα των θερμίδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ