Ραγίζει καρδιές η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός: Με βίασαν! Ο σύντροφός μου & ένας άλλος άνδρας

Σε μια πραγματικά συγκλονιστική κατάθεση στο Αμερικανικό Κογκρέσο, η διάσημη ηθοποιός Evan Rachel Wood αποκάλυψε για πρώτη φορά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την μακροχρόνια ψυχολογική και σωματική κακοποίηση στην οποία την υπέβαλε ένας πρώην σύντροφός της.

Η πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς Westworld είχε αποκαλύψει το 2016 ότι είχε πέσει θύμα επανειλημμένου βιασμού στο πλαίσιο μιας παλιάς σχέσης της αλλά και ότι είχε βιαστεί από έναν ακόμη άνδρα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Στη χθεσινή της ομιλία ωστόσο στο Κογκρέσο, προχώρησε σε μια φορτισμένη συναισθηματικά περιγραφή των γεγονότων που τη «σημάδεψαν» προκειμένου να υπογραμμίσει την ανάγκη να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για τη στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής βίας. 

Εμφανώς ταραγμένη η νεαρή ηθοποιός μίλησε για το πώς μια ρομαντική σχέση πριν από 10 χρόνια εξελίχθηκε σε τοξική εμπειρία συνεχούς «ψυχολογικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης».

Όπως είπε η ίδια, η κακοποίηση ξεκίνησε από νωρίς και σιγά-σιγά κλιμακωνόταν, φτάνοντας στο σημείο να δέχεται από τον σύντροφό της ακόμα και απειλές για τη ζωή της. 
 «Ξυπνούσα και αντίκριζα τον άνδρα που υποστήριζε ότι με αγαπάει να βιάζει το - όπως νόμιζε - αναίσθητο κορμί μου.

Και το χειρότερο κομμάτι: Αρρωστημένες ιεροτελεστίες κατά τις οποίες έδενε τα πόδια και τα χέρια μου, βασανίζοντας το μυαλό και το σώμα μου μέχρι να νιώσει ότι του είχα αποδείξει την αγάπη μου. Εκείνη τη στιγμή, ενώ υπέμενα δεμένη τους ξυλοδαρμούς και δεχόμουν αδιανόητη λεκτική κακοποίηση, αισθανόμουν πραγματικά ότι θα μπορούσα να πεθάνω, σύμφωνα με το globalnews.ca.

Όχι μόνο επειδή μου έλεγε "μπορώ να σε σκοτώσω τώρα" αλλά και επειδή έφευγα από το σώμα μου και ήμουν υπερβολικά τρομαγμένη για να τον αφήσω.

Θα με έβρισκε όπου κι αν πήγαινα», είπε στην κατάθεσή της η Wood. 

Μετά τον χωρισμό της με τον βίαιο σύντροφό της, και ενώ οι πληγές της ήταν ακόμα ανοιχτές, η ηθοποιός βιάστηκε στην αποθήκη ενός μπαρ από έναν άλλον γνωστό της άνδρα. «Λογω της κακοποίησης που είχαν ήδη δεχτεί, όταν με έριξε στο πάτωμα και μου επιτέθηκε το σώμα μου ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει: Να μουδιάσει, να εξαφανιστεί να μη νιώθει τίποτα.

Ο προηγούμενος βιασμός μου διευκόλυνε τον επόμενο, δεν λειτούργησε αντίστροφα όπως πιστεύουν πολλοί».
Η Wood έχει διαγνωστεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες και δίνει μάχη με την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού και την αγοραφοβία της εδώ και αρκετά χρόνια.

Όπως τονίζει όλα τα παραπάνω προβλήματα αποτελούν άμεση απόρροια των εμπειριών κακοποίησής της. «Ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια από τους βιασμούς μου αντιμετωπίζω ακόμα τις συνέπειές τους.

Η αίσθηση της παράλυσης επιστρέφει όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι και ακούω έναν δυνατό θόρυβο. Είμαι πεπεισμένη ότι έρχεται κάποιος να μου κάνει κακό. Πολλά βράδια μένω άγρυπνη αγκαλιά με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, αφού δυσκολεύομαι πια ακόμα και να κάνω σχέση με άνδρα, δεδομένου ότι είναι δύσκολο για μένα να με αγγίζουν και να εμπιστεύομαι ανθρώπους.

Στην ομιλία της η Wood αποκάλυψε ακόμα ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας αλλά πλέον έχει διοχετεύσει  τη θλίψη της σε αγώνες κατά της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης γυναικών, αλλά και στην προώθηση του νομοσχεδίου που θα εξασφαλίζει στα θύματα άμεση πρόσβαση σε συμβούλους και ουσιαστική βοήθεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ