Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει ένα ιδιαίτερο πιάτο για σήμερα που θα "μαγέψει τον ουρανίσκο" σας!

Μια τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι σας!

Συστατικά
100 γρ. φασολάκια
150 γρ. μπρόκολο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 γαρίδες Νο1
500 γρ. ανανά σε κονσέρβα
Για το dressing

ξύσμα+χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα
2 κ.σ. fish sause
50-70 γρ. χυμό από την κονσέρβα του ανανά
Για τη σαλάτα

150 γρ. τοματίνια
1 καρότο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. ελιές σε ροδέλες

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό τα κρυώνουμε και στραγγίζουμε.
Στο ίδιο νερό που βράζει, προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 3 λεπτά.
Σε ένα μπόλ με παγωμένο νερό το κρυώνουμε και στραγγίζουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά περίπου από την κάθε μεριά.
Παίρνουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις και ψήνουμε τις φέτες του ανανά για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε την κάθε φέτα του ανανά σε 4 μέρη.
Για το dressing

Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη fish sause και τον χυμό από τον ανανά.
Για τη σαλάτα

Κοβουμε τα τοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε το καρότο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα φιστίκια, τις ελιές, τις γαρίδες, το μπρόκολο, τα φασολάκια και τον ανανά.
Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ