Πως να ανατρέψουμε το κλίμα για να μην χαθεί ο αγώνας - Tips για να ανέβει ξανά η... πεσμένη ερωτική επιθυμία!

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα ενιαίο πρότυπο σεξουαλικής επιθυμίας, οι άνθρωποι συνήθως διαφέρουν στο βαθμό τόσο της ερωτικής επιθυμίας όσο και της διάθεσης για σεξ.

Η διαφορά στη σεξουαλική επιθυμία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών. 

Μπορεί να είναι υποτονική για πολλούς λόγους, ορισμένοι από τους οποίους είναι ψυχολογικοί ή θέμα σχέσης με το σύντροφο χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε μια διαταραχή του ατόμου που το βιώνει.

Διαταραχή της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να διαγνωστεί όταν για μέγαλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα. Το άτομο βιώνει μια ψυχική δυσφορία και διαπροσωπικά προβλήματα ειδικότερα εάν αυτή η αδιαφορία για σεξ προκύπτει από τη σχέση με ένα συγκεκριμένο σύντροφο.

Επιπλέον,η υποτονική σεξουαλική επιθυμία είναι σχεδόν πάντα ένα θέμα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Οι σύντροφοι που χρησιμοποιούν ως μέτρο σύγκρισης το βαθμό της σεξουαλικής επιθυμίας που υπήρχε νωρίς στη σχέση μπορεί να βιώνουν μια μείωση στη σεξουαλική τους επιθυμία και στη σεξουαλική δραστηριότητα  σε μακροχρόνιες κυρίως σχέσεις που η ρουτίνα και η καθημερινή ζωή τείνουν να δρούν ανασταλτικά.

Ένα πρόσωπο που επίσης βιώνει χαμηλή σεξουαλική επιθυμία μέσα σε σχέση με έναν σύντροφο, είναι πιθανό να εμφανίσει διαφορά στην επιθυμία με έναν διαφορετικό εραστή ή σύντροφο, έτσι η υποτονική σεξουαλική επιθυμία μπορεί να προκύπτει ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σύντροφο ή σχέση. Επίσης, το τι έχει οριστεί ως χαμηλό επίπεδο της επιθυμίας με ένα σύντροφο μπορεί να αντικατοπτιστρεί ακριβέστερα με μια υπερδραστήρια σεξουαλική ορμή με κάποιον άλλο.

Η σεξουαλική επιθυμία και το ενδιαφέρον για σεξ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο κι από σχέση σε σχέση έτσι ώστε μπορεί λανθασμένα να αποδώσουμε σε κάποιον τη διαταραχή της υποτονικής επιθυμίας. Η ανδρική επιθυμία είναι περισσότερο βιολογικά συνδεδεμένη με τη φυσιολογική διέγερση και τη στύση σε αντίθεση με τις γυναίκες που η επιθυμία φαίνεται να είναι περισσότερο ψυχολογική αλλά και θέμα εικόνας που έχουν οι ίδιες για το σώμα τους καθώς και αντανάκλαση της ποιότητας της σχέσης  με το σύντροφο τους.

Όπως αναφέρει άρθρο του inpsyche.gr, στο σεξουαλικό παιχνίδι τα προκαταρκτικά είναι σχεδόν απαραίτητα για την διέγερση της γυναίκας και την αφύπνιση της επιθυμίας της. Οι ειδικοί στη σεξουαλική υγεία διαβεβαιώνουν ότι η επιθυμία μπορεί να μείνει ζωντανή σε όλη την πορεία της ζωής του ατόμου και μικρή είναι η σχέση της με την ηλικία του κάθε ανθρώπου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ