10 + 1 μοναδικά tips από τον Σπύρο Σούλη που θα δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα αγαπημένα σας ρούχα!

Έξυπνες & αποτελεσματικές συμβουλές από το spirossoulis.com

Πόσες φορές έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με το δίλημμα να πρέπει να αποφασίσετε τι να κάνετε με ένα ρούχο που έχει μια μικρή φθορά αλλά κατά τα άλλα είναι σε καλή κατάσταση;

Αν δεν έχετε χρόνο να ράψετε το κουμπί που έχει μισο-φύγει από το πουκάμισο ή το παλτό σας χρησιμοποιήστε ένα βερνίκι νυχιών σε ανάλογο χρώμα και περάστε το από πάνω. Θα μείνει στη θέση του μέχρι να βρείτε τον χρόνο να το ράψετε.

Να και μια άλλη χρησιμότητα του βερνικιού νυχιών: αν σας φύγει κάποιος πόντος από το καλσόν, τότε περάστε το σε εκείνο το σημείο. Θα τον αποτρέψει από το να εξελιχθεί και να μεγαλώσει.

Κολλημένο φερμουάρ; Πάρτε μια πλάκα σαπούνι, περάστε το φερμουάρ και θα το δείτε να… απελευθερώνεται.

Μια λίμα νυχιών είναι ιδανική για να καθαρίσετε τα σουέντ παπούτσια σας. Κρατήστε τα παπούτσια για λίγα λεπτά δίπλα στο στόμιο μιας τσαγιέρας που βγάζει ατμό και μετά απλώς τρίψτε τα ελαφρά με τη λίμα.

Αν τα αγαπημένα σας παπούτσια έχουν λεκέδες από νερό, τότε πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο ξύδι, τρίψτε τα και θα δείτε τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα καλά σας ρούχα και να τα προστατέψετε από τη φθορά πάρτε μία παλιά μαξιλαροθήκη, ανοίχτε μία τρύπα στην ραφή και περάστε από μέσα την κρεμάστρα έτσι ώστε η μαξιλαροθήκη να κάτσει πάνω από το ρούχο. Υπερέχει σε σχέση με το νάιλον καθώς δεν αφήνει την υγρασία να περάσει.

Μήπως τα λουστρίνια σας έχουν γρατσουνιές; Βυθίστε μια μπατονέτα σε βαζελίνη, τρίψτε την γρατσουνιά και θα την δείτε να φεύγει.

Μήπως το αγαπημένο σας σουτιέν έχει φθαρεί και η μπανέλα βγαίνει και σας… τσιμπάει; Μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε τοποθετώντας ένα κομμάτι τσιρότο στο σημείο που βγαίνει η μπανέλα έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας.

Φροντίζετε να αερίζετε πάντα τα ιδρωμένα αθλητικά σας ρούχα πριν τα βάλετε στα άπλυτα. Αυτό θα απομακρύνει την υγρασία και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Αντί να διπλώνετε τα παντελόνια σας και να τα βάζετε στην ντουλάπα προτιμήστε να τα τοποθετείτε σε κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν ζάρες και θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο από το σιδέρωμα.

Για να διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τα βαριά ρούχα σας προτιμήστε τσόχινες κρεμάστρες – δεν αφήνουν σημάδια και προστατεύουν τα υφάσματα πολύ περισσότερο από τις πλαστικές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ