Πραγματοποίησε τα όνειρά σου με μια λίστα-ζωής!

Ξεχνάς τι έχεις να κάνεις; Τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου;

Αποπροσανατολίζεσαι συχνά από τους στόχους σου και πελαγοδρομείς σε ανούσια πράγματα. Μάλλον, χρειάζεται να φτιάξεις μία λίστα που θα λειτουργήσει σαν “χάρτης” για το πού θέλεις να φτάσεις και γιατί.

Σε αυτή τη λίστα-χάρτη θα πρέπει να καταγράφεις με λεπτομέρεια τους σταθμούς, τα βήματα που πρέπει να κάνεις, τις προετοιμασίες και τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής, που δεν είναι άλλο από την επίτευξη των στόχων που έχεις θέσει στη ζωή σου.

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι γιατί πρέπει όλοι να έχουμε μια λίστα με τα πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας:

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα

Πολλές φορές λέμε “Μακάρι να έκανα εκείνο ή το άλλο όταν ήμουν νεότερος”. Αυτό, όμως, είναι μια προκατάληψη, γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε το οτιδήποτε. Όσο είμαστε ζωντανοί, μπορούμε να πετύχουμε ό,τι ονειρευόμαστε. Μπορεί να χρειάζεται χρόνο και χρήμα που αυτή τη στιγμή μπορεί να μην διαθέτουμε, αλλά μπορούμε να καταγράψουμε σε μια λίστα όλα τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Πραγματοποιώντας ένα-ένα τα βήματα της λίστας μας, στο τέλος θα κατακτήσουμε το στόχο μας.

Η εξέλιξή μας συνεχίζεται σε όλη μας τη ζωή

Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της λίστας μας. Και κάτω από αυτόν, πρέπει να γράψουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Τι χρειάζεται να βελτιώσουμε, ποιες εμπειρίες και γνώσεις χρειάζεται να αποκτήσουμε, πάνω σε ποιες πτυχές του εαυτού μας πρέπει να δουλέψουμε… Αν τα έχουμε όλα αυτά στη λίστα μας είναι πιο εύκολο να παρακολουθούμε την εξέλιξή μας και να βλέπουμε την πρόοδό μας προς το στόχο. Ακόμα κι όταν αποτυγχάνουμε, δεν θα στεναχωριόμαστε, γιατί αυτό το λάθος μας έδειξε το σωστό δρόμο για το στόχο μας, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Κάποια πράγματα χρειάζονται χρόνο

Οι απλοί στόχοι είναι εύκολοι. Μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια καρμπονάρα σε 2-3 μαθήματα, αλλά το να γίνεις μία καλή μαγείρισσα, ένας ικανός ορειβάτης, ένας καλύτερος άνθρωπος, μία επιτυχημένη επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση που γνωρίζει καλά τον εαυτό του, μια μητέρα με μια υπέροχη οικογένεια, είναι στόχοι που χρειάζονται χρόνια για να τους κατακτήσουμε. Όλοι αυτοί οι στόχοι έχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια που πρέπει κανείς να κατακτήσει πριν τους πετύχει, τα οποία απαιτούν χρόνο. Μια λίστα, όμως, θα μας βοηθήσει να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον τελικό στόχο.

Για αυτό μια λίστα με τους στόχους της ζωή μας, μας είναι απαραίτητα. Γιατί η ζωή είναι μεγάλη και ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ