Γενναίος σκύλος- ήρωας δέχτηκε σφαίρες & έφαγε ξύλο για να προστατέψει το 16χρονο αφεντικό του

Ο Ρεξ, 2μισι ετών, επιτέθηκε στους διαρρήκτες και έφαγε σφαίρες και ξύλο, στην προσπάθειά του να προστατέψει τον 16χρονο Ξαβιέρ.  

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν οι δράστες έσπασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι, χωρίς καν να νοιαστούν να το κάνουν αθόρυβα, για να μη γίνουν αντιληπτοί. Ήταν, όπως αποδείχθηκε, οπλισμένοι και έτοιμοι να ασκήσουν βία.

Ο Ξαβιέρ μπήκε στην ντουλάπα και φώναξε και τον σκύλο να του να μπει, ώστε να κρυφτούν μαζί από τους διαρρήκτες, με την ελπίδα ότι δεν θα τους ανακαλύψουν.   Όμως το λυκόσκυλο δεν άκουσε το παιδί και, θαρραλέα, κατέβηκε στο ισόγειο για να αντιμετωπίσει την απειλή.  

Όσο ο σκύλος πάλευε με τους ληστές, ο Ξαβιέρ ειδοποιούσε με το κινητό του τηλέφωνο την άμεση δράση. Σε κάποιο σημείο, ο Ρεξ ανέβηκε αιμόφυρτος στον πρώτο όροφο για να ελέγξει αν το αφεντικό του ήταν καλά, έγραψε αργότερα η θεία του Ξαβιέρ στο GoFundMe.

  Οι ληστές τον ακολούθησαν στο παιδικό δωμάτιο και τότε ο Ρεξ τους επιτέθηκε ξανά με όση δύναμη του είχε απομείνει. Οι δράστες τον πυροβόλησαν, εν ψυχρώ, τέσσερις φορές και, πάνω που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στο παιδί, ακούστηκαν οι σειρήνες των περιπολικών. 

Αμέσως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ο διοικητής της αστυνομίας του Des Moines, στην Ουάσιγκτον, Νταγκ Τζένκινς, αναφέρθηκε μετά στον «πολύτιμο χρόνο» που είχε κερδίσει για το αφεντικό του ο Ρεξ. Παρά τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, ο Ρεξ άντεξε μέχρι την κλινική όπου υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργείο, αναφέρει το cbsnews.com. και το kiro7.com.

Το σκυλάκι αναρρώνει πλέον από τα τραύματά του και θα είναι σύντομα εντελώς καλά. Τα έξοδα της εγχείρησης ανήλθαν στα 10.000 δολάρια αλλά, στη σελίδα GoFundMe που άνοιξε λίγο αργότερα η θεία του θύματος, συγκεντρώθηκαν πολύ γρήγορα 17.000 δολάρια, υπερκαλύπτοντας το κόστος των θεραπειών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ