Η εντυπωσιακή 15χρονη Alina Zagitova σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στο πατινάζ - Απολαύστε την σε ένα μαγευτικό βίντεο

Η 15χρονη Alina Zagitova πήρε το προβάδισμα στους γυναικείους αγώνες πατινάζ στον πάγο με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που έθεσε το παγκόσμιο ρεκόρ, χαρίζοντας στη Ρωσία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες 2018 στην Πιονγκτσανγκ.

Το πρόγραμμα της αθλήτριας από τη Ρωσία έγινε υπό τη μελωδία του «Black Swan» και περιείχε τρία άλματα εις τριπλούν, συμπεριλαμβανομένου και ενός τριπλού Lutz και έναν συνδυασμό από τριπλούς κύκλους, κερδίζοντας 82.92 πόντους.

«Είμαι χαρούμενη που παρουσίασα ένα καθαρό πρόγραμμα και είμαι ευγνώμων γι’αυτό», είπε η Zagitova. «Δεν θεωρώ ότι είναι το καλύτερό μου, μπορώ και καλύτερα. Ο επόμενός μου στόχος είναι να έχω ένα “καθαρό” πρόγραμμα ελεύθερου πατινάζ».
Η συμπατριώτισσά της Evgenia Medvedeva που είχε θέσει το υψηλότερο ρεκόρ της ημέρας πριν διαγωνιστεί η Zagitova 15 λεπτά αργότερα, ήρθε δεύτερη με 81.61 πόντους.

Η Kaetlyn Osmond ήρθε τρίτη με 78.87 πόντους. «Δεν ήταν το καλύτερό μου, ήταν απλά μια καλή προσπάθεια. Βλέπω την Alina κάθε μέρα να προπονείται τόσο σκληρά και σήμερα έκανε το καλύτερό της», συμπλήρωσε η 18χρονη που έχει τον ίδιο προπονητή με την Alina.

Η Medvedeva θεωρούνταν το φαβορί για μια νίκη στην Πιονγκτσανγκ αλλά έσπασε το πόδι της και πονούσε κατά τη διάρκεια της πρόβας με αποτέλεσμα να χάσει για πρώτη φορά στα δυόμισι χρόνια τον Ιανουάριο, όταν την κέρδισε η Zagitova στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αναφέρει η huffingtonpost.com.

«Ήμουν ήρεμη όταν έκανα το πρόγραμμά μου, οι αγώνες συνεχίζονται όμως. Είμαι χαρούμενη που έθεσα έναν καινούργιο προσωπικό ρεκόρ», είπε η Medvedeva. «Είμαστε φίλες με την Alina, κάνουμε μαζί πρόβες και της μιλάω συνέχεια».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ