Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη - Το πιάτο βεντέτα σε σπάνια συνταγή!

Ο σεφ του εστιατορίου Αθήρι, Αλέξανδρος Καρδάσης παρουσιάζει την πιο επιτυχημένη εκδοχή της αγαπημένης μας ταραμοσαλάτας.

ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα:

130 γρ. λευκό ταραμά
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κατά προτίμηση λευκό)
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
300 με 400 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο απαλό (ή μισό-μισό)
πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
για το γαρνίρισμα: κάππαρη και 2-3 ελιές Καλαμών

Ευχαριστούμε τον κ. Αλέξανδρο Καρδάση και το Αθηνόραμα για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε και στραγγίζουμε καλά το ψωμί. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με τον ταραμά και τον χυμό από δύο λεμόνια στο μπλέντερ. Αφού τα χτυπήσουμε για λίγο ώστε να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε το ψωμί.

Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μαγιονέζα.

Δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με κάππαρη, ελιές Καλαμών και ξύσμα από 1 λεμόνι.