Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν ερωτεύεστε; Διαβάστε τα 6 σημάδια!

Έχετε σκεφτεί τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε;

Αισθάνεσαι λιγότερο πόνο, συναισθηματικά και σωματικά

Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε ερωτικής σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη, τουλάχιστον σωματικά.   Σύμφωνα με τους «New York Times», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανακάλυψαν πως ο έρωτας μοιάζει να είναι το τέλειο φάρμακο, ένα παυσίπονο που κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να μην νιώθει καθόλου το συναίσθημα του πόνου.  

Αισθάνεσαι λιγάκι σαν μεθυσμένος

Ο έρωτας μπορεί να σε ζαλίσει κι αυτό οφείλεται στις ορμόνες.   Σύμφωνα με το CNN, όταν ερωτεύεσαι, μπορεί να αισθάνεσαι ατρόμητος και λιγάκι πιο αλαζόνας λόγω της ωκυτοκίνης ή αλλιώς της «ορμόνης της αγάπης».   Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ εξέτασαν τις επιδράσεις της οξυτοκίνης σε συνάρτηση με αυτές του αλκοόλ. Αν και τεχνικά εμφανίζονται σε δύο διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, στην πραγματικότητα έχουν παρόμοια αποτελέσματα. 

Χάνεις τα λόγια σου

Κι όμως υπάρχει λόγος που συμβαίνει κι αυτό. Ονομάζεται επινεφρίνη και είναι η επιστημονική ορολογία για την αδρεναλίνη. Πρόκειται για μια ισχυρή ορμόνη που αυξάνει τον καρδιακό σου παλμό, προκαλώντας καύσο και ένα σωρό άλλες ενοχλήσεις.  

Ιδρώνεις

 Ειδικά στις παλάμες σου. Το Thenakedscientists.com συνέκρινε το συναίσθημα που προκαλείται όταν τρώμε σοκολάτα ή φράουλες, καθώς και τα δύο περιέχουν την ίδια χημική ουσία.   Ο εγκέφαλος εκκρίνει κάποιες χημικές ουσίες που στέλνουν μηνύματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ε, και μάλλον γίνεται υπερ-παραγωγή αυτών των ορμονών.  

Σου κόβεται η όρεξη

Νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και σου είναι αδύνατον να φας. Το eHarmony διαπίστωσε ότι ένα από τα αρχικά συμπτώματα του έρωτα είναι η απώλεια της όρεξης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την αύξηση της λίμπιντο.

  Λάμπεις και δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προνόμιο του να είσαι ερωτευμένος.  

Φαίνεσαι νεότερος, πιο ανανεωμένος και γεμάτος ζωή. Αν και δεν έχεις όρεξη για φαγητό, οι παλάμες σου είναι ιδρωμένες και δεν είσαι ιδιαίτερα ευφραδής, λάμπεις.  

Ο έρωτας αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και όπως αναφέρεται και στο περιοδικό Self, «μόλις αρχίσει να ρέει το οξυγόνο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά αρχίζεις να δείχνεις πιο νέος και ωραίος». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ