Σπιτικές συνταγές για φυσικό ντεμακιγιάζ που θα σας "λύσουν τα χέρια"

Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα και τα μάτια σας όμορφα και νεανικά για περισσότερο καιρό θα πρέπει να ασχολείστε ανελλιπώς με την περιποίηση και την φροντίδα τους.

Ακολουθούν 9 συνταγές για να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό ντεμακιγιάζ σε υγρή μορφή ή γαλάκτωμα για τα μάτια και το πρόσωπο.

1. Φυσικό ντεμακιγιάζ ματιών με έλαιο λεβάντας:

Πρόκειται για ένα demakeup ματιών σε μορφή λαδιού που αποτελείται από δυο θρεπτικά για την επιδερμίδα έλαια, αυτά της καρύδας και της λεβάντας. Αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών γρήγορα, χωρίς να καταστρέφει τις βλεφαρίδες και την επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα το έλαιο καρύδας δρα ως φυσικό ενυδατικό, αποτρέποντας την ξηρότητα στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Επίσης, η προσθήκη του ελαίου καρύδας καθιστά το μείγμα ένα ιδανικό ντεμακιγιάζ ματιών και για αδιάβροχη μάσκαρα, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Θα χρειαστείτε:
– 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας
– 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας (σε στερεή ή υγρή μορφή)
– 1 μικρό γυάλινο βαζάκι

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί το έλαιο καρύδας, αν είναι σε στερεή μορφή. Αλλιώς, προχωρήστε στην ανάμειξη των δυο ελαίων μέσα στο γυάλινο βαζάκι. Ανακατέψτε τα πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα σκιερό μέρος.

Τρόπος εφαρμογής:
Κάθε φορά που χρειάζεστε το φυσικό ντεμακιγιάζ σας για να ξεβαφτείτε, πάρτε μια πετσέτα ή ένα βαμβακερό ύφασμα και τυλίξτε το γύρω από το δείκτη σας. Βουτήξτε το ελαφρώς μέσα στο βαζάκι και ξεβάψτε τα μάτια σας, κάνοντας απαλές κινήσεις από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική.

2. Απαλό φυσικό ντεμακιγιάζ με λάδι και νερό αλόης:
Δημιουργήστε ένα σπιτικό demakeup που δεν ξηραίνει το δέρμα, ούτε βαραίνει τους πόρους. Είναι ένα πολύ θρεπτικό και ενυδατικό μείγμα ελαιόλαδου και νερού αλόης που δεν καταστρέφει τις βλεφαρίδες, ακόμη και κατά την αφαίρεση αδιάβροχης μάσκαρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ελαιόλαδο διατηρεί την απαλότητα της επιδερμίδας, της προσθέτει μια φυσική λιπαρότητα και αποτρέπει την δημιουργία ακμής. Από την άλλη μεριά, το νερό της αλόης περιέχει βιταμίνες A, C, F, B και B12, 95% νερό και καταπραΰνει το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 ποτήρι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
– Νερό αλόη βέρα ή νερό βρύσης
– 1 πλαστικό μπουκάλι

Τρόπος παρασκευής:
Απλά βάλτε μέσα στο μπουκάλι τα δυο συστατικά και το ντεμακιγιάζ σας είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:
Πριν τη χρήση ανακινήστε καλά το μπουκάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, ρίξτε λίγο από το μείγμα σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το σε όλο το πρόσωπο, επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειαστεί μέχρι να βγει καθαρό το βαμβάκι. Στην περιοχή των ματιών ωστόσο θα πρέπει να ακουμπήσετε το βαμβάκι για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στο μάτι για να σπάσει το μακιγιάζ και μετά κάνοντας κυκλικές κινήσεις να ξεβαφτείτε.


3. Αφαιρέστε το μακιγιάζ με γάλα:

Το γάλα διαθέτει λευκαντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας από το πρόσωπο σας χωρίς να πληγώσετε τις βλεφαρίδες.

Θα χρειαστείτε:
– Λίγο γάλα

Τρόπος εφαρμογής:

Βάλτε λίγες σταγόνες γάλα σε ένα βαμβάκι και περάστε το πρόσωπο σας μέχρι να φύγει όλο το μακιγιάζ.

Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε με φρέσκο γάλα την επιδερμίδα σας, διώχνοντας όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και λιπαρότητας που ενδέχεται να έχουν μείνει.

4. Χρησιμοποιήστε αγγούρι για την αφαίρεση του μακιγιάζ:
Το αγγούρι περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και κάνει καλό στην επιδερμίδα, χαρίζοντας της ενυδάτωση σε βάθος και λάμψη. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν σαν ένα απλό και φυσικό ντεμακιγιάζ προσώπου.

Θα χρειαστείτε:
– 2-3 φέτες αγγουριού

Τρόπος εφαρμογής:
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε την επιδερμίδα και τα μάτια σας με την φέτα αγγουριού απομακρύνοντας κάθε ίχνος μακιγιάζ.

5. Σπιτικό ντεμακιγιάζ ματιών με baby oil
Το Baby oil είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντεμακιγιάζ ματιών ή ως βάση για την δημιουργία κάποιου φυσικού demakeup. Δείτε λοιπόν 3 διαφορετικούς τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε στην αφαίρεση του μακιγιάζ διώχνοντας εύκολα κάθε ίχνος μάσκαρας χωρίς να βλάψετε τις βλεφαρίδες σας, ακόμη κι αν πρόκειται για αδιάβροχη.

Αν το χρησιμοποιήσετε σκέτο απλά θα χρειαστεί να βάλετε λίγη ποσότητα σε ένα βαμβάκι, να το ακουμπήσετε στο μάτι σας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά με απαλές κινήσεις από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία να απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ.

Αναμείξτε το baby oil με ελαιόλαδο:
Θα χρειαστείτε:

– Ελαιόλαδο και baby oil σε ίσες ποσότητες

Αναμείξτε baby oil με χυμό αγγουριού:
Θα χρειαστείτε:

– Λίγες σταγόνες baby oil
– Χυμό αγγουριού

Τρόπος εφαρμογής και για τα δυο μείγματα με baby oil:
Βάλτε μια ποσότητα από το μείγμα σε ένα βαμβάκι, ακουμπήστε το πάνω στο μάτι σας και αφήστε το να σπάσει το μακιγιάζ και την μάσκαρα (ακόμη και την αδιάβροχη). Έπειτα τραβήξτε το με απαλές κινήσεις και απομακρύνετε το βάψιμο.

6. Ντεμακιγιάζ ματιών με αμυγδαλέλαιο:
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν που θρέφει τις βλεφαρίδες και τις βοηθάει να δυναμώσουν και να μακρύνουν. Οπότε χρησιμοποιώντας το ως βάση για ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ μπορείτε να πετύχετε αφαίρεση κάθε ίχνους καλλυντικού, ακόμη και της αδιάβροχης μάσκαρας.

Θα χρειαστείτε:
– Ίσες ποσότητες από αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο

Τρόπος παρασκευής:
Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά και το φυσικό ντεμακιγιάζ σας είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:
Ανακινήστε καλά το μείγμα πριν την χρήση και βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι. Με απαλές κινήσεις αφαιρέστε το μακιγιάζ σας από όλο το πρόσωπο.

7. Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ για ευαίσθητες επιδερμίδες με φυσικά συστατικά:
Δημιουργήστε μόνη σας ένα απαλό για την επιδερμίδα γαλάκτωμα αφαίρεσης του μακιγιάζ.

Θα χρειαστείτε:
– 6 σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο αμαμελίδας
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 του φλιτζανιού έλαιο καρύδας

Τρόπος παρασκευής:
Απλά αναμείξτε το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα και έπειτα προσθέστε τα υπόλοιπα έλαια. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι.

Τρόπος εφαρμογής:
Χρησιμοποιήστε το σπιτικό γαλάκτωμα όπως κάθε ντεμακιγιάζ του εμπορίου για να ξεμακιγιαριστείτε. Με ένα βαμβάκι και απαλές κινήσεις τρίψτε το σε όλο το πρόσωπο μέχρι να φύγει κάθε ίχνος καλλυντικού.

8. Σπιτικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο και εσπεριδοειδή για όλες τις επιδερμίδες:
Θα χρειαστείτε:

– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
– 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
– 3 κουταλιές της σούπας βαζελίνη

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά χτυπήστε καλά το αμυγδαλέλαιο με τη βαζελίνη μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέστε το χυμό και ανακατέψτε ξανά. Το γαλάκτωμα σας είναι έτοιμο όταν έχετε δημιουργήσει μια ομογενή λιπαρή και δροσερή κρέμα.

Τρόπος εφαρμογής:
Χρησιμοποιήστε το σε καθημερινή βάση για να αφαιρέσετε το make up, βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και τρίβοντας το απαλά σε όλο το πρόσωπο.

9. Φυσικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο για ξηρό δέρμα
Θα χρειαστείτε:

– Μερικές σταγόνες εσάνς από μάραθο
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
– 25 γραμμάρια γιαούρτι
– 1 κρόκο αυγού

Τρόπος παρασκευής:
Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο μόνο για μια βδομάδα.

Τρόπος εφαρμογής:
Το γαλάκτωμα αυτό είναι τύπου μάσκας. Το απλώνετε στο πρόσωπο για 3 λεπτά και μετά το ξεπλένετε με άφθονο ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ