Μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα- Πρώην μαθητής σκότωσε 17 και τραυμάτισε δεκάδες - Σκληρές εικόνες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε λύκειο της νοτιοανατολικής Φλόριντας, όταν 19χρονος, πρώην μαθητής εισέβαλε στο σχολείο από το οποίο είχε αποβληθεί και  άρχισε να πυροβολεί, χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου.

Το μακελειό, ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, διαπράχθηκε την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ.


Ο σερίφης ανέφερε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης "πολύ ανησυχητικά" μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους, σύμφωνα με τα chicagotribune.com και theguardian.com

Ο λυκειάρχης Ρόμπερτ Ράνσι και η αστυνομία είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για "πολυάριθμους νεκρούς" και πολλούς τραυματίες.

Βολές πολύ κοντά η μια στην άλλη κι ο χαρακτηριστικός κρότος του τουφεκιού εφόδου ακούγονται σε ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς γυρίστηκε μέσα σε μια τάξη με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.


Η στιγμή της επίθεσης

"Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη" ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, είπε ο λυκειάρχης Ράνσι. "Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή".

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι "όλη η τάξη της" κρύφτηκε "μέσα σε μια μικρή ντουλάπα".


Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές καθώς βγαίνουν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά και τεθωρακισμένα της αστυνομίας κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το λύκειο, που είχε περίπου 3.000 μαθητές του 2014.

Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα.

Η στιγμή της σύλληψης:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ