Μπιλ Γκέιτς κατά Τράμπ: «Ο Ντόναλντ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες καλύτερα»

Στην ανοικτή επιστολή τους που στέλνουν ετησίως απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το ίδρυμά τους, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση επέκριναν τις περικοπές που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην βοήθεια προς το εξωτερικό.  

Mπιλ και Μελίντα Γκέιτς επισημαίνουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος έχει την ευθύνη να δώσει το καλό παράδειγμα και να ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς μέσω των δηλώσεών του και των πολιτικών του.  

«Εύχομαι ο πρόεδρός μας να συμπεριφερόταν στους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάει και στέλνει μηνύματα στο Twitter» σημειώνει η Μελίντα Γκέιτς στην επιστολή.

  «Η ισότητα είναι μια σημαντική εθνική αξία. Η ιερότητα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου αποτελεί τμήμα του πνεύματος της χώρας μας».  

Στην επιστολή, όπου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς καλούνται να απαντήσουν «στις 10 σκληρότερες ερωτήσεις» με επίκεντρο το ανθρωπιστικό τους έργο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στοχοθετείται επιπλέον διότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση δαπανών στους τομείς της καταπολέμησης των ασθενειών και της φτώχειας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  «Αυτές οι προσπάθειες σώζουν ζωές... Και προσφέρουν στους Αμερικανούς μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς φέρνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις φτωχές χώρες και εμποδίζουν τα ξεσπάσματα ασθενειών προτού εξελιχθούν σε πανδημίες» λέει ο Μπιλ Γκέιτς.  

«Ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος όταν περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή πεινούν».   Η αμερικανική διοίκηση προτείνει περικοπές ύψους 37,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μείωση κατά περίπου το 1/3 σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ