New York Times: Απέλυσαν δημοσιογράφο 24 ώρες μετά την πρόσληψη της - Τι συνέβη

Ίσως είναι η πιο γρήγορη απόλυση στην ιστορία του κορυφαίου ομίλου.

Ο λόγος για την δημοσιογράφο Quinn Norton, η οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνει πια κανονικά στο βιογραφικό της τους New York Times αν και απολύθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την πρόσληψη της.

Μια απρόσμενη κίνηση από την κορυφαία εφημερίδα που σήκωσε διεθνή θύελλα σχολίων, θετικών και αρνητικών.

Η Norton απομακρύνθηκε από τους NYT με συνοπτικές διαδικασίες εξαιτίας παλαιότερων δημοσιεύσεων στα προσωπικά της social media στα οποία εξέφρασε απόψεις κάθετα αντίθετες με την συντακτική ομάδα.

Προσβλητικές και ρατσιστικές απόψεις σχετικά με τους νεοναζί, τους μαύρους που τους χαρακτήριζε "nigger" και τους ομοφυλόφιλους που τους χαρακτήριζε "faggot".

"Παρά τον διεξοδικό μας έλεγχο για τη δουλειά και τις συνεργασίες της Quinn Norton, αυτές οι αναρτήσεις δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας. Με βάση τις νέες πληροφορίες, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους" ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας.

Με την σειρά της, η Norton σχολίασε το περιστατικό στο Twitter γράφοντας: "Όπως είπα και στους NYT, δεν τρέχει τίποτα. Λυπάμαι μόνο που δεν θα τους προσφέρω αυτά που ήθελα να τους προσφέρω. Κατανοώ πάντως ότι η εφημερίδα έχει την ανάγκη να νιώθει ασφαλής σχετικά με τον τρόπο που θα ερμηνεύει το διαδίκτυο τις απόψεις των αρθρογράφων της".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ