Τα λείψανα του Αγ. Βαλεντίνου βρίσκονται σε ελληνικό νησί! Ποιο είναι αυτό;

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι παγκοσμίως γνωστός ως προστάτης των ερωτευμένων, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι τα οστά του βρίσκονται εδώ και δύο αιώνες ...στην Ελλάδα και μάλιστα στη Μυτιλήνη.

 Η καθολική εκκλησία των Φραγκισκανών στην οδό Ερμού, χώρος λατρείας για τους καθολικούς πιστούς της Λέσβου, είχε περιέλθει σε αχρηστία λόγω ζημιών όμως ανακαινίστηκε και δόθηκε στο κοινό το 2014.

Επί δύο ολόκληρους αιώνες τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη των ερωτευμένων, αναπαύονταν στην καθολική εκκλησία, τη γνωστή ως «Φραγκοκλησιά», κάτω από την Αγία Τράπεζα.Το 1990 μεταφέρθηκαν μια και ελλείψει πληρώματος της Εκκλησίας ο εφημέριος εγκατέλειψε το νησί. Το 2009 όμως επαναφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και πλέον αποτελούν πόλο έλξης τουριστών και πιστών.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης οργανώνει σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου παντός Αιγαίου αλλά και του Νούντσιου του Πάπα στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στους δρόμους της Μυτιλήνης το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ