Είδα την "Θανάσιμη παγίδα" στο θέατρο - Δευτέρα βράδυ με Λουδάρο, Μπότση, έναν ωραίο συγγραφέα & μια φοβερή μάγισσα (ΦΩΤΟ)

Απο εκείνα τα ανεπάντεχα και τόσο πετυχημένα...

Η κόρη μου η Ελενα πρότεινε να πάμε θέατρο, Δευτέρα βράδυ κι εγώ αρχισα να ψάχνω γιατί σπανίως το ζητάει και καταυχαριστήθηκα.

"Να σου πω", μου λέει, "να μην είναι αγνωστοι ηθοποιοί", "μαλιστα" απαντώ και "τελευταία στιγμή και απαιτήσεις...".

"Λοιπόν, πάμε Μπότση και Λουδάρο;". Και πήγαμε στο θαυμάσιο θεατράκι Αγγέλων Βήμα στην καρδιά της Αθήνας, ενα ωραιότατο νεοκλασικό πίσω από το Εθνικό.

Πριν αρχίσει το έργο μας βγήκαμε, ψάχνοντας κάτι για να φάμε στα γρήγορα και καταλήξαμε με φαλάφελ. Ωραιότατο και.... καταξοδευτήκαμε πληρωνοντας 2 ευρώ εκάστη, κάπου εκεί στην γειτονιά από έναν Άραβα ευγενέστατο και με καθαρότατο μαγαζί.

Πάμε θέατρο τώρα. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική και σε προδιαθέτει η σκηνή για να απολαύσεις μια αυθεντική θεατρική βραδιά. Να το πούμε με δύο λόγια;

Η Φονική Παγίδα όχι απλά μας άρεσε, μας ενθουσίασε γιατί είχε σασπένς, χιούμορ και άπειρους καλοπαιγμένους φόνους. Καλούς αληθινούς ηθοποιούς και ατμόσφαιρα θρίλερ ή μαύρης κωμωδίας. Ένα βράδυ Δευτέρας αλησμόνητο!

Ευχαριστούμε Αντώνη Λουδάρο και Τζένη Μπότση! Χαρήκαμε που γνωρίσαμε τον νεαρό συγγραφέα Γιάννη Κουκουράκη, την ξεκαρδιστική μέντιουμ Αλεξάνδρα Παντελάκη και τον ραδιούργο δικηγόρο Αργύρης Γκαγκάνη.

Υπόθεση: Ο Sidney Bruhl (Αντώνης Λουδάρος) είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι’ αυτόν… μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του. Παντρεμένος με την όμορφη Myra Bruhl (Τζένη Μπότση), η οποία αδυνατεί ν’ αντιληφθεί τη σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Sidney λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται “Deathtrap” (Φονική Παγίδα).

Ένα θρίλερ τόσο τέλειο στη δομή, τις ανατροπές και το μαύρο χιούμορ του, που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του θεατρικού συγγραφέα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Sidney στη γυναίκα του "…Το “Deathtrap” είναι ένα θρίλερ τόσο καλογραμμένο που ακόμη και ο πιο ατάλαντος σκηνοθέτης δεν μπορεί να το καταστρέψει…"

Ηθοποιοί: Αντώνης Λουδάρος, Τζένη Μπότση, Γιάννης Κουκουράκης, Αργύρης Γκαγκάνης και η Αλεξάνδρα Παντελάκη

Κείμενο: Ira Levin

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λασπιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Παντέλη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ