Χαλάει από σήμερα ο καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ - Πέφτει η θερμοκρασία & έρχονται ισχυρές βροχές & χιονοπτώσεις

Σημαντικότατη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα σημειωθεί από σήμερα, Τρίτη τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη (13/2)

  • Νωρίς το πρωί τα νησιά του Ιουνίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία. Από το μεσημέρι η Πελοπόννησος (κυρίως η δυτική και νότια), η κεντρική Στερεά και πιθανόν η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.
  • Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ηπειρο (πάνω από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία (από 600-700 μέτρα), στη Θεσσαλία (στα δυτικά και βόρεια) και τη βόρεια Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα).

 

Την Τετάρτη (14/2)

  • Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι νωρίς το πρωί και μετα πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ηπειρος.
  • Χιονοπτώσεις, πιθανόν ισχυρές, θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας. Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ