Νίκος Κερκένης: "Όταν ανεβαίνω στην πίστα ξεχνάω την αγωνία και τον κίνδυνο του να παλεύεις με τις φλόγες"

Άναψε "φωτιές" στο "The Voice" με το ταλέντο του. Ο Νίκος Κερκένης όταν οι συνάδελφοι του κοιμούνται δίνει μάχη με τις φλόγες διακινδυνεύοντας τη ζωή του

Η φωνή του μαγεύει και τα μάτια του μαγνητίζουν. Ο Νίκος Κερκένης είναι ο πυροσβέστης που έβαλε «φωτιά» στο Voice κάνοντας το Σάκη Ρουβά και τον Κωστή Μαραβέγια να «μονομαχήσουν» για εκείνον και να τον διεκδικήσουν. 

Έχει ήδη δύο singles στο ενεργητικό του με τίτλο «Στο αντίθετο ρεύμα» και «Καλά θα κάνεις» ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του σε δημοφιλές στέκι της Γλυφάδας .Άλλωστε με μεγάλη ευκολία μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε τραγούδι ή ρεπερτόριο και να δώσει το δικό του στίγμα.

 Το στοιχείο όμως που τον κάνει αληθινά να ξεχωρίσει από τους συναδέλφους του τραγουδιστές είναι ότι την ώρα που οι άλλοι κοιμούνται εκείνος…σβήνει φωτιές!

Νίκο  είσαι τραγουδιστής αλλά και πυροσβέστης. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο τόσο διαφορετικά επαγγέλματα;

Φαίνονται τόσο διαφορετικά, όμως επειδή τα αγαπώ πολύ με μεγάλη προσπάθεια τα συνδυάζω. Εδώ και έξι χρόνια ανήκω στο σώμα της Πυροσβεστικής και υπηρετώ στον Α' Πυροσβεστικό σταθμό Πειραιά. Από την άλλη το τραγούδι είναι η μεγάλη μου αγάπη και αυτό που ήθελα να κάνω από μικρός. Όση κι αν είναι η κούραση μου όταν ανεβαίνω στην πίστα τα ξεχνάω όλα! 

Το καλοκαίρι όμως που είχαμε πολύ δυνατές και καταστροφικές πυρκαγιές πρέπει να ζορίστηκες ιδιαίτερα…

Ήταν πράγματι μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής μου. Βρέθηκα στις μεγαλύτερες φωτιές της χώρας, σε Κάλαμο και Ζάκυνθο, και οι ώρες που ζήσαμε με τους συναδέλφους ήταν εφιαλτικές. Από τη μια η αγωνία να σβήσουμε τη φωτιά και από την άλλη η οικολογική καταστροφή, ο πόνος στο βλέμμα των ανθρώπων που χάνουν τις περιουσίες τους. Είμαστε εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν γίνεται να μην εμπλακείς συναισθηματικά…

Είχες και μια αρκετά επικίνδυνη εμπειρία όταν εγκλωβίστηκες κατά την πυρόσβεση σπιτιού;

Ναι. Με έσωσε συνάδελφός μου με πολλή αυτοθυσία. Είχα βρεθεί σε ένα σπίτι που καιγόταν και ενώ έσβηνα και προχωρούσα, μια βιβλιοθήκη υποχώρησε ξαφνικά και με καταπλάκωσε. Του χρωστάω τη ζωή μου! 

Πέρυσι, βρέθηκες στο The Voice. Ποιος σε προέτρεψε να πάρεις μέρος;

Εδώ και καιρό με παρότρυναν φίλοι να συμμετάσχω σε κάποιο μουσικό διαγωνισμό προκειμένου να γίνω ευρύτερα γνωστός και να εκπληρωθούν οι μουσικοί μου στόχοι. Είχα μια σύντομη επαφή με το X-Factor αλλά επέλεξα το «Voice» γιατί είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που επικεντρώνεται στην φωνή. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία και συνέβαλε στο να κάνω μια πρώτη γνωριμία με το ευρύ κοινό και να δείξω σε ένα βαθμό τις δυνατότητές μου. Η ανταμοιβή ήταν όταν κάποιος με σταμάτησε σε ένα φανάρι και μου είπε «Νικόλα το έσκισες το Grande Amore»! Ένιωσα υπέροχα!

Παρόλα αυτά είναι αρκετά δύσκολο για έναν τραγουδιστή σήμερα που η δισκογραφία βρίσκεται σε ύφεση να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα…

Πράγματι τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει επηρεάσει  την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς. Ο κλάδος της μουσικής είναι σε ύφεση και πολλοί καλλιτέχνες προσπαθούν μόνοι τους χωρίς την στήριξη δισκογραφικών εταιρειών να επιβιώσουν στην βιομηχανία της μουσικής. Δεν με φοβίζει. Αντιθέτως,  με πεισμώνει και με περισσότερη δύναμη  προσπαθώ για αυτά που ονειρεύομαι. Ανεξάρτητα από την ηλικία μας και από το αν η ζωή σου προσφέρει ευκαιρίες πρέπει να τις διεκδικούμε. Για την επίτευξη των στόχων μας χρειάζεται να προσπαθούμε ,να μην απογοητευόμαστε και να αγωνιζόμαστε συνεχεία.

 «Καλά θα κάνεις»: Είναι το ολοκαίνουργιο σου single. Ποιο είναι το θέμα του τραγουδιού;

Το τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Σαντικάι και στίχους του Γιώργου Μαργέτη μιλάει για τι άλλο, για αυτό που απασχολεί όλο τον κόσμο-τον ερώτα! “Καλά θα κάνεις να γυρίσεις κοντά μου, ψυχή μου, καρδιά μου…Τ ’αστέρια έβαλα για σένα να ψάξουν παντού, θα τρελαθώ!» Ο στίχος λοιπόν μιλά για τον πόνο που βιώνει ο ερωτευμένος ενώ ταυτόχρονα η μουσική είναι ρυθμική και χαρούμενη, ίσως για να δώσει την αισιόδοξη και ευτυχή κατάληξη. 


 

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου;
Αγαπημένος μου καλλιτέχνης  από την παιδική μου ηλικία ήταν ο Αντώνης Βαρδής  Ήταν αυτός που με έκανε σε ηλικία 13 χρονών να θέλω να αγοράσω την πρώτη μου κιθάρα με τα δικά μου χρήματα. Τώρα που το σκέφτομαι μου έρχονται μόνο ονόματα τραγουδοποιών: Αλκίνοος Ιωαννίδης ο μεγάλος τραγουδοποιός του έρωτα, ο Γιάννης Πάριος και από γυναίκες η Ελένη Βιτάλη.  

Για εμφανίσεις έχεις επιλέξει ένα χώρο που από ότι μαθαίνουμε έχει μεγάλη ζήτηση;

Συνεχίζω στο χειμερινό Οινοσχολείο στη Νέα Σμύρνη κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Ήμασταν το καλοκαίρι στη Γλυφάδα και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Ο κόσμος πάντα έχει ανάγκη να βγει να ξεσκάσει. Να ξεχάσει έστω για λίγο τα προβλήματά του. Και χώροι όπως το Οινοσχολείο που συνδυάζουν τη ζωντανή μουσική με το καλό φαγητό είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση του κοινού.

Ποια ατάκα σε χαρακτηρίζει; 
Κυνήγα τα όνειρα σου και μην τα παρατάς ποτέ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ