Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Super γιαγιά δωροδόκησε αστυνομικό με 15.000 για να την εμφανίσει νεότερη

Η 77χρονη έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή μιας και επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την εμφανιζόμενη σ’ αυτήν ηλικία της κατά 10 έτη!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου η ηλικωμένη Ελληνογαλλίδα υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.

Η 77χρονη, χήρα και μητέρα ενός 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από μια εξαιρετικά εύπορη οικογένεια. Ενώπιον του Αυτοφώρου υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77. Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα “στραβά μάτια”.

Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ περαιτέρω όταν διαπιστώθηκε η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων, η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ