Εσείς χορεύετε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς; Ιδού τα οφέλη & η μαγκιά να σε χαρεί η κοπέλα σου στην πίστα

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα η οποία, όντας μία μορφή τέχνης, έχει πολλαπλά οφέλη. Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός, κατ’ επέκταση, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Το εναντίον, τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα από οποιουδήποτε άλλου είδους, στη συνείδηση και το DNA του Έλληνα, είτε σε σωματικό, πνευματικό ή και ψυχολογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:
Τα σωματικά οφέλη του χορού, και ειδικά του ελληνικού παραδοσιακού, ως μορφής άσκησης, είναι δεδομένα.

Αποτελεί εξαίρετη αερόβια άσκηση, ικανή για αύξηση της αντοχής και βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Εκτός αυτού, όμως, χοροί από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, ο Πόντος, η Θράκη κ.ά., είναι ιδανικοί και για μυική ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος.
Σε πνευματικό επίπεδο, ο παραδοσιακός χορός βοηθά τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους. Η Ελλάδα, αν και μικρή σε έκταση, έχει πολλά διαφορετικά ήθη και έθιμα από περιοχή σε περιοχή, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στους χορούς τους, οι οποίοι ξεπερνούν τους 10.000!

λοιπόν τους χορούς μίας περιοχής, ταυτόχρονα μαθαίνεις τις ιδιαιτερότητές της, την ιστορία της, τις γεωγραφικές ιστορίες και τους μύθους της. Στο τέλος της ημέρας νιώθεις πιο Έλληνας από ποτέ…

Ηλίας Νικητόπουλος  Γυμναστής με εξειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς

Τέλος, καταλήγουμε στο ψυχολογικό κομμάτι των συμμετεχόντων, που είναι και το σημαντικότερο. Η χώρα αναμφίβολα περνάει μία πολύ δύσκολη φάση τα τελευταία 8 χρόνια. Φάση στην οποία ο Έλληνας χρειάζεται τρόπους να εκτονωθεί και να ξεχάσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.

Η συμμετοχή του λοιπόν σε μία ομάδα παραδοσιακών χορών, εκτός από το ότι έχει πολύ μικρό κόστος, του προσφέρει μία διέξοδο, έναν τρόπο να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, και ένα περιβάλλον στο οποίο θα αισθανθεί ως όμοιος μεταξύ ομοίων, θα κοινωνικοποιηθεί και θα κάνει παρέες οι οποίες μπορεί και να κρατήσουν και για μια ζωή.
ΥΓ: Και μία συμβουλή για τους πιο νεαρούς της παρέας, και ειδικά τα αγόρια.

Μην ακούτε τους φίλους σας που σας λένε να μην κάνετε χορό γιατί δεν είναι κάτι που κάνουν οι μάγκες, και μη «μασάτε» με το ακατάπαυστο bullying. Όταν θα μεγαλώσετε, θα καταλάβετε ότι η κοπέλα που σας αρέσει θα σας κοιτάξει πιο εύκολα, αν της χορέψετε ένα ωραίο ζεϊμπέκικο

*Άρθρο του Ηλία Νικητόπουλου- Γυμναστή με εξειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ