Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Πεντανόστιμη σούπα Borscht ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του Χειμώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια απολαυστική και εύκολη σούπα που θα σας ζεστάνει το στομάχι. 

Συστατικά
2 κρεμμύδια
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 πράσο
2 στικ σέλερι
1 καρότο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. πατάτες
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κύβους κότας
1 φύλλο δάφνης
2,5 λίτρα νερό
600 γρ. πατζάρια κατεψυγμένα
400 γρ. κόκκινο λάχανο
Για το σερβίρισμα

50 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τους κύβους, το φύλλο δάφνης και το νερό.
Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα πατζάρια.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι, το γιαούρτι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.