«Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα»- Ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Κώστα Αυγέρη

Μια παραγωγή της Eλ-CCulture και συμπαραγωγή  Cosmote Tv

Το νέο ντοκιμαντέρ: «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα», σε παραγωγή ελculture, συμπαραγωγή COSMOTE TV και σε σκηνοθεσία Κώστα Αυγέρη, παρουσιάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου, σε κλειστή προβολή στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στιγμές από την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ζωντάνεψαν και ξεδιπλώθηκαν, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από καλλιτέχνες και συντελεστές που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την πορεία της. Οι εμπειρίες και οι αφηγήσεις τους συνόδευσαν το κοινό σ’ αυτό το ταξίδι. Το ντοκιμαντέρ έχει συγκινητικές αφηγήσεις, ιστορικά στοιχεία, σπάνιο αρχειακό υλικό από παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου του μοναδικού λυρικού θεάτρου της Ελλάδας.  

Οι χαιρετισμοί της βραδιάς άνοιξαν με τον ιδρυτή του ελculture Νίκο Βερβερίδη, o οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υποστηρικτές του έργου και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες ενός σύνθετου οτπικοακουστικού εγχειρήματος που σηματοδοτεί την μετάβαση της ΕΛΣ σε μια νέα εποχή δυναμισμού και εξωστρέφειας.

Η Λένια Βλαβιανού, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας, και Αναπληρώτρια Διοικητική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είπε μεταξύ άλλων «Για εμάς, για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ΕΛΣ είναι πρωτίστως άνθρωποι. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε για έναν μεγάλο -μεγαλύτερο από εμάς τους ίδιους- κοινό στόχο, συμπορευτήκαμε, χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης, αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Η σχέση αυτή συνεχίζει, μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και είναι χαρά και τιμή μας να βρισκόμαστε κοντά σας σε στιγμές κομβικές για τον οργανισμό και την ιστορία του, γιορτάζοντας μαζί σας». 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χαιρετισμό του ο συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης: «Το ντοκιμαντέρ δεν επιχειρεί να κάνει ιστορική καταγραφή, αλλά να φωτίσει κάποια ορόσημα, μέσα από μαρτυρίες και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη λυρική τέχνη». 

Το ντοκιμαντέρ «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της όπερας στην Ελλάδα», προβάλλεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στο κανάλι COSMOTE HISTORY της COSMOTE. «Το ντοκιμαντέρ, που  παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την ιστορία του λυρικού θεάτρου στη χώρα μας, προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY, με τη μορφή τριών επεισοδίων και είναι μέρος μίας πλούσιας παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου, που θα προβληθεί την τρέχουσα χρονιά στο κανάλι. Στόχος του COSMOTE HISTORY είναι να προάγει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας» αναφέρει ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director COSMOTE TV.   
Την υλοποίηση της παραγωγής «Εθνική Λυρική Σκηνή: Η ιστορία της Όπερας στην Ελλάδα», έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα ελculture σε συμπαραγωγή με την COSMOTE TV.

Ευχαριστούμε την Oriflame για την υποστήριξη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Project Manager: Καλλιόπη Αλπίτση 
Αρχισυνταξία - Σενάριο: Κατερίνα Κανέλλη
Αρχισυνταξία: Άννα Ρούτση
Επιστημονικός Σύμβουλος: Γιάννης Σβώλος 
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μάνος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιούλη Παπαοικονόμου E.P.N.
Παραγωγοί: Νίκος Βερβερίδης, Πέτρος Αδαμαντίδης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ