Αρχαίων Έρωτες: Πρεμιέρα για τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV στο COSMOTE HISTORY

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη 14/2 στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY.

Μέσα από τον σκηνοθετικό φακό της Αικατερίνης Γκράχαμ, η σειρά μας μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα, όπου ο έρωτας λατρευόταν σαν θεός, ενώ με τη βοήθεια εικαστικών, ιστορικών, αρχαιολόγων και αστροφυσικών «ταξιδεύουμε» από το ουράνιο στερέωμα ως τον Κάτω Κόσμο για να γνωρίσουμε μύθους και δοξασίες με πρωταγωνιστή τον φτερωτό θεό.

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY ξεχωρίζει επίσης η νέα εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, μέσα από την οποία ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50. 

H «Μηχανή του Χρόνου» επανέρχεται την Δευτέρα 12/2 στις 21.00 με καινούριο επεισόδιο, στο οποίο ο Χρίστος Βασιλόπουλος παρουσιάζει τον άνθρωπο-σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά. Ακόμα, στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Διακεκριμένοι Διεθνώς», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Μαρία Κάλλας: Ζωή και Τέχνη», το οποίο ακολουθεί τη μεγάλη σοπράνο και ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, στις μεγάλες καλλιτεχνικές και προσωπικές της στιγμές (Κυριακή 11/2, 21.00).

Τα «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας» παρουσιάζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε ως απάντηση στην ανάγκη εδραίωσης της εθνικής κυριαρχίας σε μια περιοχή με πολυπολιτισμική παράδοση και σήμερα αποτελεί το πανεπιστήμιο με τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών στη χώρα (Τετάρτη 14/2, 21.00). 

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», επανέρχεται αυτή την εβδομάδα, με ξεναγούς τον σεφ Γιώργο Γεράρδο και τη Μυρτώ Σταυρίδη. Στην Πάτρα, επισκεπτόμαστε ένα οινοποιείο που λειτουργεί από το 1854 και ο σεφ ετοιμάζει συνταγές με το τοπικό κρασί «Μαυροδάφνη» (Σάββατο 10/2,18.00). Ο τελευταίος προορισμός της εβδομάδας είναι η Ορεινή Κορινθία. Στα βουνά της Κορινθίας, οι ντόπιοι μάς δείχνουν πώς παρασκευάζονται τα σπιτικά ζυμαρικά. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το περιβαλλοντικό μουσείο της Στυμφαλίας και απολαμβάνουμε μια βόλτα μέσα στο γαλήνιο τοπίο της λίμνης Δόξα (Τρίτη 13/2, 18.00).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ