15 μαγικοί τρόποι & απλά, απίθανα υλικά για να καθαρίσετε γρήγορα κάθε γωνιά του σπιτιού

Υπέροχα tips και κολπάκια καθαρισμού που θα μας λύσουν τα χέρια...

Κάλτσες για να καθαρίσετε τις περσίδες

Ο καθαρισμός των περσίδων μπορεί να είναι δύσκολος, ειδικά επειδή τα πανιά καθαρισμού μπορεί να σκαλώσουν σε κάποια σημεία.

Μια παλιά κάλτσα, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο αν την βάλετε στο χέρι σας.

Aλουμινόχαρτο για τον καθαρισμό των ξεραμένων υπολειμμάτων

Για να απομακρύνετε εύκολα τα ξεραμένα υπολείμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και λίγο απορρυπαντικό.

Κέτσαπ για να λάμψουν τα μπρούτζινα αντικείμενα

Για να κάνετε τα μπρούτζινα αντικείμενα να λάμψουν, βάλτε λίγο κέτσαπ στην επιφάνειά τους και με ένα σφουγγάρι τρίψτε τα σε κύκλους, ώστε να πάει παντού. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε τα υπολείμματα και ξεπλύνετε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις.

Μαγειρική σόδα και ξύδι για να καθαρίσετε τα παράθυρα

Η βρωμιά και η σκόνη που βρίσκονται συχνά στις γωνίες των παραθύρων, πρέπει να καθαρίζονται με μαγειρική σόδα και ξύδι. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να το μετακινήσετε από τη γωνία προς το κέντρο. Αφαιρέστε το με μια πετσέτα.

Χαρτοπετσέτες και ξύδι για τον καθαρισμό της τουαλέτας

Είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τη βρωμιά από την τουαλέτα, αν κάνετε κάποια προετοιμασία εκ των προτέρων. Για αυτό, ρίξτε λίγο ξύδι σε μερικές χαρτοπετσέτες, τοποθετήστε τες στην τουαλέτα και αφήστε τες για μερικές ώρες. Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις αφαιρέσετε.

Οδοντόκρεμα για να λάμπουν οι βρύσες

Για να λάμπουν οι βρύσες, τοποθετήστε οδοντόκρεμα σε αυτές και ξεπλύνετε με ένα σφουγγάρι.

Πλαστικά γάντια για να καθαρίσετε τα μαλακά έπιπλα

Για να απομακρύνετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων από τα μαλακά έπιπλα, χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια. Αυτά θα μαζέψουν τέτοιου είδους σκόνες και βρωμιές.

Aφρός ξυρίσματος για τον καθαρισμό του ανοξείδωτου χάλυβα

Οι βρύσες και οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα, καθαρίζονται εύκολα αν χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος και στη συνέχεια τις στεγνώσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον αφρό για να απαλλαγείτε από λεκέδες στα χαλιά.

Καρύδια για να διορθώσετε τις γρατσουνιές στα έπιπλα

Για να κρύψετε μικρές γρατζουνιές σε ξύλινα έπιπλα, θα πρέπει να τα γυαλίσετε με καρύδια Βραζιλίας ή με τα κλασσικά, καθώς περιέχουν φυσικά έλαια. Στη συνέχεια, γυαλίστε την επιφάνεια με ένα μαλακό, στεγνό πανί. Αυτό θα κάνει τις γρατζουνιές και τα άλλα σημάδια λιγότερο αξιοπρόσεκτα.

Αλκοόλ για να λάμψουν οι συσκευές

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γυαλίσετε τις επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα στις συσκευές σας, όπως στο φούρνο μικροκυμάτων, στους βραστήρες και στις φρυγανιέρες, είναι το αλκοόλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα). Χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες και ένα μαλακό πανί μικροϊνών.

Δίσκοι και δοχεία για να ταξινομήσετε τα αντικείμενα στα συρτάρια

Όπως αναδημοσιεύει το tilestwra, για να μην αφήνετε τα πράγματά σας να μπερδεύονται στα συρτάρια και για να τα βρίσκετε πιο εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά δοχεία και δίσκους. Βάλτε τα στο συρτάρι και οργανώστε τα πράγματα σας όπως νομίζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το χρόνο καθαρισμού και τη συχνότητά του, διότι όλα θα είναι στη θέση τους.

Χρήση του εσωτερικού μέρους της πόρτας για την οργάνωση των αντικειμένων

Tο εσωτερικό των θυρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξοικονομήσετε χώρο και να ταξινομήσετε τα πράγματά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικά άγκιστρα και θήκες. Μπορείτε να τοποθετήσετε οργανωμένα τα διαφορετικά μπουκάλια, βάζα, βούρτσες και ούτω καθεξής. Επίσης, αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις πόρτες των αποθηκών.  

Κάθετη τοποθέτηση

Οι πετσέτες και τα ρούχα που είναι αποθηκευμένα σε συρτάρια, πρέπει να διατηρούνται κάθετα και σε σειρές. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε.

Μαξιλαροθήκες

Τα σιδερωμένα και διπλωμένα κλινοσκεπάσματα, διατηρούνται καλύτερα αν τα τοποθετήσετε σε μαξιλαροθήκες από κάθε σετ.

Χρησιμοποιήστε μια θήκη για αποθήκευση

Μια θήκη για χαρτιά και αρχεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο μπάνιο για προϊόντα περιποίησης, αλλά και στην κουζίνα για τα τάπερ, τις φόρμες των κέικ και τα άλλα είδη κουζίνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ