Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εκτόξευσε τον πύραυλο Falcon Heavy, τον πιο μεγάλο & ισχυρό στον κόσμο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτόξευση του νέου βαρέος πυραύλου, Falcon Heavy από την ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα πριν από λίγες ώρες.

Ο γιγαντιαίος πύραυλος απογειώθηκε από την εξέδρα του χωρίς απρόοπτα και υψώθηκε στον ουρανό πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σημειώνεται ότι η εκτόξευση είχε χαρακτηριστεί εκ των προτέρων ως εγχείρημα υψηλού ρίσκου, με τον Μασκ να λέει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας στην πρώτη αυτή εκτόξευση μπορεί να ήταν ακόμη και 50-50.

Όπως αναφέρει το BBC, ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος να θέτει σε χαμηλή τροχιά φορτίο 64 τόνων, κάτι που τον καθιστά πολύ ισχυρότερο του επόμενου πιο ισχυρού πυραύλου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο, του Delta IV Heavy- ωστόσο, όπως τονίζει ο Μασκ, είναι πολύ πιο οικονομικός, με το κόστος να φτάνει μόλις το 1/3.

 

 

Για την πρώτη αυτή εκτόξευση, πάντως, το φορτίο ήταν πολύ πιο ελαφρύ, αν και έντονα συμβολικού χαρακτήρα.

Ήταν το σπορ αυτοκίνητο Tesla του ίδιου του Μασκ, όπως αναδημοσιεύει και η naftemporiki.gr, που εκτοξεύτηκε στο διάστημα με μια κούκλα δεμένη στη θέση του οδηγού και το Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουϊ να παίζει στο ηχοσύστημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ