Το ντοκιμαντέρ "Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου" στο ιστορικό αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το ΠΙΟΠ συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. 

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξηρουχάκη, «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» παραγωγής StoryDoc και Δήμου Λέσβου.

Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα ίχνη του προστάτη των ερωτευμένων στη Μυτιλήνη. Ποιος απόθεσε τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο; Γιατί αυτή η υπόθεση αποσιωπήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα; Είναι αυθεντικά τα λείψανα; Ένας αρχιεπίσκοπος, ένας ιστορικός και μια αρχαιολόγος απαντούν στα ερωτήματα ενώ βλέπουμε τις ανακαλύψεις τους σε μια ερειπωμένη εκκλησία, σε οικογενειακούς τάφους και σε ιδιωτικά αρχεία.

Μέσα από την έρευνα τους οι τρείς πρωταγωνιστές ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης Λέσβου στις αρχές του 20ού αιώνα.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ