Live: Το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα - Ζωντανή εικόνα από το κέντρο της πρωτεύουσας!

Λεπτό προς λεπτό το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κατά της χρήσης του όρου "Μακεδονία" από τα Σκόπια.

Χιλιάδες πολιτών διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας με ελληνικές σημαίες ενάντια στη χρήση του όρου "Μακεδονία", στην ονομασία των Σκοπίων.

Τα λεωφορεία που προέρχονται από Νότια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στη λεωφόρο Συγγρού, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό ΦΙΞ και τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στο Μπάντμιντον, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό Κατεχάκη.

Κλειστοί θα είναι για λόγους ασφαλείας από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Απροσπέλαστο θα είναι για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας, καθώς ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής με στόχο να μην υπάρξει επαφή του κύριου όγκου του συλλαλητηρίου με τους αντιεξουσιαστές, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Νίκος Κοτζιάς: "Συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη"

"Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας", έγραψε ο κ. Κοτζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αντώνης Σαμαράς: "Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας θα φτάσει έξω"

"Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Και ελπίζω να καταλάβουν όλοι" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργό που παρευρέθηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Γιώργος Κασιμάτης: "Έχουμε από το 2010 κυβερνήσεις που λένε ναι» στη δουλεία"

"Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι "χειροπόδαρα" συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο "ναι" στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του" ανέφερε στην ομιλία του ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

Δείτε ζωντανή εικόνα κάθε λεπτό από τον ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ