Τρίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν στον τοκετό υιοθετήθηκαν από διαφορετικούς γονείς, έσμιξαν & δυστυχώς...

Ένα απίστευτο κοινωνικό πείραμα αποφάσισαν να κάνουν ειδικοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, χωρίζοντας τρίδυμα αδέλφια όταν εκείνα ήταν μωρά.
 

Ο Robert Sharfran, ο Eddy Galland και ο David Kellman μεγάλωσαν σε διαφορετικές οικογένειες στην Αμερική με σκοπό να ερευνηθεί πως η φύση επηρεάζει την ανατροφή ενός ατόμου.

Χωρίς να γνωρίζουν πως όλη τους η ζωή παρακολουθείται από τον επικεφαλή ψυχίατρο Πίτερ Νόιμπάουερ ο οποίος είχε χωρίσει πολλά ακόμη αδέλφια για να κάνει πειράματα, τα τρία αδέλφια ανατράφηκαν από διαφορετικές οικογένειες και συναντήθηκαν όταν ήταν φοιτητές.

Η γνωριμία τους ήταν προμελετημένη, καθώς τα δύο από τα τρία αδέλφια γνωρίστηκαν στην Νέα Υόρκη όπου και ήταν και συγκάτοικοι.  

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Robert πήγε στο πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη και γνώρισε τον συγκάτοικό του Michael Domitz. Ο Robert ήταν ολόιδιος με τον προηγούμενο συγκάτοικο του Domitz, τον Eddy. «Είχε το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια μαλλιά, τις ίδιες εκφράσεις». Τελικά, οι δύο, νεαροί τότε, συναντήθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι είναι αδέρφια που τα χώρισαν μετά τη γέννησή τους.

Η υπόθεση κυριαρχεί στον Τύπο της εποχής, δεν έχει τελειώσει όμως εκεί . Λίγο καιρό αφού τα δύο αδέρφια συναντήθηκαν, ένας τρίτος άντρας, που τους μοιάζει, κάνει την εμφάνισή του. Πρόκειται για τον David Kellman ο οποίος ζούσε στο Κουίνς. Τελικά διαπίστωσαν ότι είναι τρίδυμα.

Το πείραμα

Η ιστορία των τριών αντρών προκαλεί πλήθος συναισθημάτων. Οργή που χωρίστηκαν, χαρά που επανενώθηκαν, αγανάκτηση επειδή χωρίς να το ξέρουν η ζωή τους ήταν επί της ουσίας μέρος ενός μεγάλου πειράματος, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν καθόλα νόμιμο καθώς μετά την αποκάλυψη οι οικογένειες δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα καθώς δεν υπήρχε κανένας νόμος ενάντια σε αυτό .

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ακριβώς επειδή τα παραπάνω μοιάζουν με σενάριο ταινίας, η ιστορία έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο Three Identical Strangers. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από την παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών και καταλήγει στη δραματική διαπίστωση ότι οι ζωές τους παρακολουθούνταν από τις πρώτες τους κιόλας μέρες.

Η παρακολούθηση γινόταν στο πλαίσιο του κοινωνικού πειράματος με επικεφαλής τον ψυχίατρο Peter Neubauer ο οποίος εκτός από τα τρίδυμα της ιστορίας μας, χώρισε δεκάδες ακόμα δίδυμα και τρίδυμα νεογέννητα και τα διασκόρπισε σε οικογένειες ώστε να μελετήσει ποιος είναι ο αντίκτυπος της ανατροφής, αναφέρει το metro.co.uk.

Όπως προκύπτει, οι γονείς που υιοθέτησαν κάθε παιδί δεν γνώριζαν ότι είχε κάποιο δίδυμο αδελφάκι, ωστόσο μία φορά κάθε χρόνο τα παιδιά μεταφέρονταν στο Μανχάταν για να περάσουν μία σειρά τεστ νοημοσύνης, συμπεριφοράς και προσωπικότητας. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του πειράματος όλες οι σημαντικές στιγμές της ζωής τους όπως για παράδειγμα τα πρώτα τους λόγια ή η πρώτη φορά που έκαναν ποδήλατο καταγράφονταν σε βίντεο. 

Η τραγωδία

Η μαρτυρία στην οποία αξίζει να σταθεί κανείς είναι εκείνη της γυναίκας που υιοθέτησε τον David. «Άρχισε να μιλά πολύ νωρίς. Τον θυμάμαι να ξυπνάει και να λέει: έχω αδελφό», λέει η μητέρα του ενός. Αργότερα πάντως διαπιστώθηκε ότι και τα τρία αγόρια παρουσίασαν συμπτώματα άγχους που προκάλεσε ο διαχωρισμός τους κατά τη βρεφική ηλικία.

Από την στιγμή που συναντήθηκαν τα τρία αδέρφια διαπίστωσαν ότι είχαν αρκετά κοινά. Κάπνιζαν την ίδια μάρκα τσιγάρων, είχαν αδυναμία στο ιταλικό φαγητό και τις μεγαλύτερες γυναίκες.

Συνέχισαν τις ζωές τους μαζί, στο πανεπιστήμιο και την εργασία καθώς άνοιξαν ένα εστιατόριο το οποίο ονόμασαν Triplets. Η κατάληξη του ενός όμως ήταν τραγική. Ο Eddy σε ηλικία 33 ετών, έχοντας υποφέρει από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή τους.

* Το ντοκιμαντέρ Three Identical Strangers προβλήθηκε στο Sundance Film Festival

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ