Σπύρος Σούλης: 7 απίστευτα παιδικά δωμάτια που δίνουν το στίγμα του 2018!

Αν υπάρχει ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου πραγματικά μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να… ξεδιπλωθεί, τότε αυτό δεν είναι άλλο από το παιδικό δωμάτιο.

Είτε έχετε τα δικά σας πιτσιρίκια είτε όχι, οι χώροι που είναι φιλικοί προς τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν ακόμα και τους ενήλικες και να αποτελέσουν αφορμή για να απελευθερώσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους.

Δείτε παρακάτω 7 πολύ ιδιαίτερα παιδικά δωμάτια που θα σας δώσουν ιδέες και θα σας εμπνεύσουν, σύμφωνα με το  spirossoulis.com.

Ένας πολύ όμορφος χώρος είναι αυτός της παρακάτω φωτογραφίας: μοντέρνος, ζεστός και τακτοποιημένος (εντάξει, όχι πάντα). Οι λευκοί τοίχοι του προδιαθέτουν στην τάξη και την καθαριότητα, ενώ τα απαλά χρώματα που βρίσκονται στα έπιπλα, τα παιχνίδια και τα διακοσμητικά ανεβάζουν ιδιαίτερα τη διάθεση. Το ξύλινο πάτωμα είναι από τα πιο κομψά στοιχεία του δωματίου, ωστόσο οι καδραρισμένες ζωγραφιές στον τοίχο αναδεικνύουν την παιδικότητα του χώρου.

Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε ένα μόνο χρώμα όταν μιλάμε για παιδικά δωμάτια. Το παρακάτω δωμάτιο χρησιμοποιεί έξυπνα τα συμπληρωματικά χρώματα δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια δίνουν χαρούμενες πινελιές ενώ τα χαλιά διατηρούν το δωμάτιο ζεστό και φιλόξενο.

Ποιος είπε πως τα παιδικά δωμάτια δεν μπορούν να είναι πάρα πολύ κομψά; Απόδειξη είναι αυτό το δωμάτιο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ουδέτερα χρώματα και τα συνδυάζει πολύ έξυπνα με διαφορετικές υφές. Ο καθρέπτης στον τοίχο αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη παρέμβαση. Φυσικά δεν του λείπει η παιδικότητα καθώς η σύνθεση ολοκληρώνεται με λούτρινα ζωάκια.

Μπορεί να φαίνεται κάπως αντίθετο με αυτό που συνήθως προτιμούν οι γονείς, ωστόσο αυτή η μητέρα έκανε το όνειρο κάθε παιδιού πραγματικότητα δημιουργώντας έναν χώρο για παιχνίδι πάνω από την βιβλιοθήκη. Είμαστε σίγουροι πως τα πιτσιρίκια είναι ασφαλή και απολαμβάνουν το παιχνίδι μέχρι… τελικής πτώσης!

Το υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας είναι πανέμορφο και αφήνει το δικό του μοναδικό στίγμα με την πρώτη ματιά. Γύρω από την γκρι πολυθρόνα βρίσκονται λούτρινα ζώα μεγάλου μεγέθους, ενώ ένα πολύ κομψό τραπεζάκι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν άνετα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος καθώς ολόκληρο το πάτωμα είναι καλυμμένο με χαλί.

Ξύλινα πατώματα, ένα υπέροχο θαλασσί που φτάνει μέχρι τη μέση του τοίχου και… τεράστιες μαξιλάρες στο πάτωμα που δεν εξυπηρετούν μόνο για ύπνο αλλά και για ατελείωτο παιχνίδι. Κάποια από τα διακοσμητικά μαξιλάρια «κλέβουν» το χρώμα των τοίχων και δημιουργούν μια πολύ κομψή σύνθεση.

Ποιος θα περίμενε ένα παιδικό δωμάτιο με… ξύλινους τοίχους; Ο υπέροχος χώρος της παρακάτω φωτογραφίας αποδεικνύει πως όλα γίνονται αν υπάρχει αισθητική και φαντασία. Τα έργα τέχνης στον τοίχο και τα υπέροχα φωτιστικά δίνουν χαρακτήρα, ενώ τα λούτρινα ζωάκια βρίσκονται γύρω από το κρεβάτι και αποτελούν την καλύτερη παρέα. Το πάτωμα ενδείκνυται για παιχνίδι ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί και το κρεβάτι. Δεν λείπει όμως και η πανέμορφη θέα στη φύση που είναι εκεί για να ταξιδεύει και τους… γονείς!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ