Γιατί το CNN λέει "Προς αποφυγή η Σαντορίνη"- Πώς το σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (ΦΩΤΟ)

Το άρθρο συμπεριλαμβάνει τη Σαντορίνη ανάμεσα στους 12 προορισμούς που πρέπει οι τουρίστες να αποφύγουν το 2018

Επιθυμείτε ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές; Τότε να μην πάτε στη Σαντορίνη. Αυτό περίπου λέει άρθρο του CNN, που θίγει το πρόβλημα του υπερτουρισμού σε ορισμένα μέρη του πλανήτη.

Στο άρθρο αναφέρονται συνολικά 12 προορισμοί ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το πανέμορφο ελληνικό νησί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, το 2017. το πρόβλημα του υπερτουρισμού εμφανίστηκε πολύ έντονο σε αυτούς τους προορισμούς με αποτέλεσμα λόγω της τεράστιας εισροής τουριστών, αντιμετώπισαν τον κίνδυνο να διαταραχθούν τα ευαίσθητα οικοσυστήματα τους.

Οι συνειδητοποιημένοι τουρίστες λοιπόν πρέπει να αποφύγουν αυτά τα μέρη το 2018, για έναν επιπρόσθετο λόγο. Δεν θα μπορέσουν σε αυτούς τους προορισμούς να απολαύσουν ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές.

Σχετικά με τη Σαντορίνη το άρθρο αναφέρει: Υπάρχουν ελάχιστα μέρη στον κόσμο με τόσο θεσπέσια θέα στο ηλιοβασίλεμα, όσο σε αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων. Ωστόσο η Σαντορίνη φθάνει σταδιακά σε οριακό σημείο».

Το νησί είχε σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες το 2017, εκ των οποίων οι 850.000 ήταν τουρίστες κρουαζιέρας οι οποίοι παραμένουν στην ξηρά μερικές ώρες και επιστρέφουν για να συνεχίσουν το ταξίδι στη θάλασσα.Παρότι έχει τεθεί ημερίσιο πλαφόν σε 8.000 επιβάτες από τη δήμαρχο, η Σαντορίνη εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της που προκάλεσε ο τουρισμός, «κινδυνεύει να χάσει τη γοητεία της».

Παρόλα αυτά αν οπωσδήποτε πρέπει να πάτε στη Σαντορίνη, συνεχίζει το δημοσίευμα, να μείνετε σε κάποιο B&B και να αποφύγετε τη βόλτα με τα ντόπια γαϊδουράκια, τα οποία ανεβοκατεβάζουν τους τουρίστες από το λιμάνι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, επισημαίνει από το λογαριασμό του στο Twitter: «Το γεγονός ότι υπάρχει η Σαντορίνη στους 12 προς αποφυγή προορισμούς για το 2018, κατά το CNN, καταδεικνύει ότι το πρόβλημα του “overtourism” ακουμπά και την Ελλάδα. Ο ΣΕΤΕ, υπεύθυνα, διαμορφώνει τις θέσεις του σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του».

Όπως τονίζει ο κ. Ρέτσος, «η χώρα μας έχει ακόμα μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης-και στους δημοφιλείς προορισμούς-αρκεί να υπάρχει δόμηση με αρχές, εκσυγχρονισμός δημόσιων υποδομών και δικτύων και εκπαίδευση του τουρίστα να σέβεται την ιστορία, τον πολιτισμό και τη νοοτροπία του ντόπιου πληθυσμού»

Οι δώδεκα προορισμοί προς αποφύγει που αναφέρει το CNN είναι οι εξής:

Νήσος Σκαϊ - Σκωτία

Isle of Skye tourists

Μπαρτσελόνα - Ισπανία

Barcelonians have been protesting against tourist overcrowding.

Ντουμπρόβνικ- Κροατία

Dubrovnik plans to impose a 4,000 visitors a day cap to reduce tourist numbers.

Βενετία - Ιταλία

Venice -Saint Mark's Basilica

Σαντορίνη Ελλάδα

Santorini welcomed around two million tourists in 2017.

Βασίλειο του Μπουτάν

Visitng-Bhutan---Taktsang-Monaster--Tiger's-nest---Bhutan-Tourism

Ταζ Μαχάλ - Ινδία

Taj Mahal - tourists

Όρος Έβερεστ - Από την πλευρά του Νεπάλ

Mount Everest

Μάτσου Πίτσου - Περού

The Inca citadel of Machu Picchu is Peru's most-visited site.

Νησιά Γκαλαπάγκος - Εκουαδόρ

Marine iguanas in 'Playa de los Perros' (Dogs Beach) in the Santa Cruz island in the Galapagos Archipelago

Cinque Terre- Ιταλία

(Daniel Stockman/Flickr/CC by SA 2.0)

Ανταρκτική

Tourists struggle to climb up a hill in Orne Harbour, Antarctic, on March 05, 2016

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ