4+1 μοναδικοί λόγοι που δεν φαντάζεστε για να έχετε μια οδοντόκρεμα στην κουζίνα σας

Η οδοντόκρεμα δεν λείπει από κανένα μπάνιο καθώς είναι ένα προϊόν που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για να πλένουμε τα δόντια μας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ, όμως, τι σκοπούς θα μπορούσε να εξυπηρετεί στην κουζίνα;

Αν είστε από τους ανθρώπους που πάντα ψάχνουν νέες και μοναδικές χρήσεις των πραγμάτων, τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Και η οδοντόκρεμα είναι από αυτά τα πράγματα που μπορεί να κάνει… θαύματα στην κουζίνα σας. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε, σύμφωνα με το  spirossoulis.com.

Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από το ξύλο

Έχετε ξύλινους πάγκους ή κάποιο ξύλινο τραπέζι φαγητού που έχει λεκέδες από νερό; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους τρίψετε με λίγη οδοντόκρεμα (τις απλές, όχι τις οδοντόκρεμες–ζελέ) και θα τους δείτε να εξαφανίζονται.

Γυαλίστε οτιδήποτε έχει επίστρωση μεταλλικού χρωμίου

Σε αυτά ανήκουν οι βρύσες, διάφορα μαγειρικά σκεύη, η σχάρα του φούρνου κλπ. Για να τα κάνετε να λάμπουν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα μαλακό πανάκι, να τα τρίψετε και έπειτα να την αφαιρέσετε με ένα άλλο μαλακό πανί.

Απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια σας

Λατρεύετε να χρησιμοποιείτε σκόρδο στα φαγητά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να απομακρύνεται την μυρωδιά του από τα χέρια σας; Κανένα πρόβλημα. Η οδοντόκρεμα φρεσκάρει τα χέρια ακριβώς όπως φρεσκάρει και το στόμα σας. Απλώς βάλτε λίγη και τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους. Μπορεί να αφαιρέσει επίσης μυρωδιές από ψάρι, κρεμμύδι, κ.α.

Απομακρύνετε τις μυρωδιές από τα δοχεία τροφίμων

Ίσως έχετε την εμπειρία ενός τάπερ που όσο και να το έχετε πλύνει μυρίζει ακόμα φαγητό. Χρησιμοποιήστε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε το με ένα σκληρό σφουγγάρι. Θα δείτε ότι η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Φρεσκάρετε το σιφόνι του νεροχύτη

Μόλις αδειάσει το σωληνάριο της οδοντόκρεμας (είτε είναι αυτή που έχετε στο μπάνιο, είτε αυτή της κουζίνας) κόψτε το πάνω μέρος με ένα ψαλίδι και γεμίστε το με ζεστό νερό. Στη συνέχει ρίξτε το νερό αυτό στο σιφόνι του νεροχύτη της κουζίνας. Θα φρεσκαριστεί στη στιγμή και δεν θα έχετε αφήσει ούτε μια σταγόνα οδοντόκρεμας να πάει χαμένη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ