Εκπληκτικό! Μια επιχειρηματίας που τη λένε Sweet αγοράζει την εταιρεία του διαβόητου Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η αμερικανίδα επιχειρηματίας, γνωστή από την διοίκηση Ομπάμα, Maria Contreras-Sweet εκδήλωσε την επιθυμία να αγοράσει την εταιρεία παραγωγής του πρώην γίγαντα του Χόλιγουντ, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν υπήρξε συνιδρυτής της Weinstein Co. και απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία μετά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Από τότε, η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για την επιβίωσή της. Τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν παραιτηθεί, ενώ οι συνεργάτες της Weinstein Co. αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο. Η Amazon Studios, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το σχέδιο ταινίας του David Russell με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και την Τζουλιάν Μουρ, ενώ η Apple εγκατέλειψε το σχέδιο εκπομπής για τον Ελβις Πρίσλεϋ που θα παιζόταν στο κανάλι TWC. Επίσης, ο εκδοτικός οίκος Hachette έσπασε το συμβόλαιο που είχε με την Weinstein Books.

Σήμερα, η εταιρεία έχει χρέη 375 εκατομμύρια δολάρια και δεν μπορούσε να αντέξει μετά τα μέσα Ιανουαρίου 2018. Εξ ου και η πρόταση αγοράς από την  Maria Contreras-Sweet.

Η Maria Contreras-Sweet γεννήθηκε στο Μεξικό, ίδρυσε την εταιρεία Contreras-Sweet, Fortius Holdings και την ProAmerica Bank. Από το 1999 ως το 2003, ήταν υπουργός στην Καλιφόρνια, στον τομέα μεταφοράς και κατοικίας. Το 2014 έγινε επικεφαλής του τομέα των μικρών επιχειρήσεων, στην κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το variety.com.

Η προσφορά της Maria Contreras-Sweet είναι 275 εκατομμύρια δολάρια, αλλά με όρους. Βασικός όρος είναι να αλλάξει το όνομα της εταιρείας παραγωγής, αν και θα διατηρηθούν στη θέση τους οι 157 εργαζόμενοι και θα συνεχίσουν να κάνουν ταινίες αξίας. Εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας θα είναι η 61χρονη Maria Contreras-Sweet, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται κυρίως από γυναίκες. Ενα ποσό 30 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί υπέρ των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.


Τους όρους εξήγησε η ίδια η Maria Contreras-Sweet σε επιστολή, την οποία αποκάλυψε η Wall Street Journal. Γράφει, συγκεκριμένα, ότι «σοκαρίστηκε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις», διαβεβαιώνει ότι «η αναδιοργάνωση της επιχείρησης με επικεφαλής γυναίκες θα είναι πηγή έμπνευσης για την βιομηχανία και θα αποδείξει ότι μια επιχείρηση θεάματος μπορεί να είναι ταυτόχρονα σταθερή και να μεταχειρίζεται τους εργαζομένους της με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ