Πόσα μέτρα είναι η μεγαλύτερη σιφονιέρα του κόσμου; Βρίσκεται στην πόλη High Point της Β. Καρολίνας

Η επιπλοποιία έχει παράδοση ενός αιώνα στην πόλη High Point της Βόρειας Καρολίνας, στις ΗΠΑ.

Γι' αυτό και το προσωνύμιο του High Point είναι «Η παγκόσμια πρωτεύουσα επίπλων». Προσωνύμιο που φαίνεται ότι κέρδισε δίκαια, όπως αποδεικνύεται από την κολοσσιαία σιφονιέρα, ύψους 12 μέτρων, που είναι στημένη στο κέντρο της πόλης.

Έχουν συνήθειο εκεί οι επιπλοποιοί να τοποθετούν υπερμεγέθη έπιπλα ως «διαφημιστικές πινακίδες» στην άκρη των δρόμων. Η περί ου ο λόγος σιφονιέρα κατασκευάστηκε το 1926, κι εκείνη την εποχή ήταν γνωστή ως «Γραφείο Πληροφοριών».

Την αναπαλαίωσαν 70 χρόνια αργότερα, ως έπιπλο του 19ου αιώνα, στο στυλ Βασιλίσσης Άννης, με τέσσερα μεγάλα συρτάρια και ασημένια χερούλια (χρυσά, σήμερα).

Από το κεντρικό συρτάρι κρέμεται ένα ζευγάρι τεράστιες κάλτσες, σα να βιάστηκε ο ιδιοκτήτης να το κλείσει και να μη πρόσεξε ότι αυτές προεξέχουν. Παράταιρα τα χρώματα των καλτσών, κάθε μια τους σχεδόν δύο μέτρα.

Με ύψος περίπου 12 μέτρα, αυτή η γιγάντια σιφονιέρα έχει το μέγεθος ενός σπιτιού. Αλλά, αυτό ακριβώς είναι! Πρόκειται για την πρόσοψη ενός οικήματος, το οποίο πωλείται! Για 235.000 δολάρια, μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης της «Μεγαλύτερης Σιφονιέρας του Κόσμου» (και να εγκαταστήσετε εκεί τα γραφεία της μικρής επιχείρησής σας).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ