Συμβουλές περιποίησης για να μην γεράσετε πρόωρα!

Εύκολοι τρόποι για να προσέξετε τον εαυτό σας! 

Πώς να μην γεράσεις πρόωρα – Αιτίες -Τρόποι αντιμετώπισης

Κάπνισμα.

Ναι κορίτσια μου, πονεμένη ιστορία, το ξέρουμε όλοι αυτό. Είναι γεγονός όμως ότι το κάπνισμα μπορεί να σε γεράσει πρόωρα. Ξαφνικά, χωρίς καν να το καταλάβεις. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα αυτά τα χημικά που εισπνέουμε απαγορεύουν την οξυγόνωση του εγκεφάλου και τα παλιά κύτταρα του δέρματος π.χ. δεν αναπλάθονται όπως θα έπρεπε γιατί δεν βρίσκουν οξυγόνο (είπε κάποτε ένας επιστήμονας).

Με λίγα λόγια είναι μια πολύ κακιά συνήθεια που δεν σου χαλάει μόνο το δέρμα αλλά και τα δόντια. Θα ήταν σίγουρα ότι χειρότερο να μαυρίσουν τα ούλα μας από τα 35.

Έλλειψη γυμναστικής.

Είναι φοβερό να ατενίζεις στον καναπέ όλη μέρα. Ναι, όλοι το καταλαβαίνουμε ότι είναι μια τόσο ξεκούραστη συνήθεια. Τι μπορεί να προκαλέσει λοιπόν η έλλειψη γυμναστικής; Χαλάρωση δέρματος (σε πιο light επίπεδο).

Ας μην μιλήσουμε για άλλες επιπτώσεις. Στην απέναντι όχθη η γυμναστική σε ζωντανεύει και σε αναζωογονεί. Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς από την συχνή γυμναστική και εξάσκηση, πέρα από το “ξεσκούριασμα” και το ωραίο και στητό σώμα είναι και το δυνατό ανοσοποιητικό. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την πρόωρη γήρανση; Η σχέση τους είναι η εξής: αν γυμνάζεσαι τακτικά και έχεις γερό ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχεις προβλήματα παχυσαρκίας, καρδιάς κοκ.

Δεν θα πέσεις σε ένα κρεβάτι (χτύπα ξύλο) από τα 50 σου. Θα μπορείς να κάνεις πράγματα που άλλοι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν. Έτσι όσα χρόνια και αν κουβαλάς στην πλάτη σου πάλι πιτσιρίκα θα νιώθεις. Και αυτό που θα νιώθεις δεν θα σε αφήσει να γεράσεις και να κρατήσεις μπαστούνι, οπότε προσέχουμε τώρα, σήμερα για να έχουμε σε 10, 20 και 30 χρόνια, σύμφωνα με το dynamikhgynaika.gr.

Κακή διατροφή.

Αυτό συνήθως πάει πακέτο με το προηγούμενο κομμάτι αλλά ας αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα στο τι εννοούμε κακή διατροφή. Μπέργκερς, πίτσα, σουβλάκια (όχι πως δεν τα αγαπάμε) κάνουν την χειρότερη δουλειά.

Περιέχουν άπειρα λίπη και αμέτρητες θερμίδες που μπορούν να σου μπλοκάρουν τον μεταβολισμό και να μην μπορέσεις να αδυνατίσεις ποτέ. Μια φορά στις 10 μέρες εννοείται ότι θα το φάμε και θα το τιμήσουμε αλλά μέχρι εκεί. Η ζωή μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αν αρχίσουμε να καταναλώνουμε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και οτιδήποτε άλλο που χαρίζει λίγες θερμίδες και λίγα λίπη.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα οι επισκέψεις στην τουαλέτα θα γίνουν πιο συχνές. Αυτό σημαίνει σωστός μεταβολισμός. Επίσης σημαίνει πως το δέρμα και τα μαλλιά δεν θα πέσουν ούτε θα ζαρώσουν με τόσες θρεπτικές ουσίες που μας χαρίζουμε. Μπίνγκο! 2 σε ένα.

Όχι άγχος και στρες.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό αυτό για εσάς αλλά καμία πηγή δεν το διαψεύδει πως το άγχος σε γερνάει πρόωρα. Λίγο οι ριτίδες, λίγο οι άσπρες τρίχες, λίγο τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται. Όλα αυτά μπορούν να σε ρίξουν κατακόρυφα. Να ξυπνήσεις μια μέρα δηλαδή, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις “ποια είναι αυτή;”

Προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος σου. Κάνε γιόγκα, κάνε μποξ, κάνε οτιδήποτε σε ευχαριστεί και νιώθεις ότι έτσι ξεθυμαίνεις και ηρεμείς. Που ξέρεις μπορεί να ανακαλύψεις ταλέντα σου που δεν ήξερες καν ότι έχεις.

Να είσαι ευχάριστος άνθρωπος.

Ποιος δεν θα ήθελε να περιβάλλεται από κάποιον με άπλετο χιούμορ, συζητήσιμο και ανοιχτό σε νέες γνωριμίες; Κορίτσια θα το ξαναπούμε, η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο πρόωρο γήρας. Χαμογελάστε και βγείτε μια βόλτα.

Όσοι σας γνωρίσουν φροντίστε να κρατήσουν μόνο το μέσα σας αν το έξω δεν είναι σίγουρο πόσο θα είναι ακόμα νέο. Αγαπηθείτε για αυτό που είστε και δεν θα αλλάξει έτσι και αλλιώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ