Φακές με κάρυ και λαχανικά ή αλλιώς ο χειμώνας στα χέρια του Άκη Πετρετζίκη

Η πιο απολαυστική συνταγή για τον Χειμώνα!

Συστατικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κάρυ, μέτριο σε σκόνη
1 κ.σ. πελτές τομάτας
4 καρότα καθαρισμένα
2 πράσα ολόκληρα
300 γρ. φακές
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. σπανάκι
γιαούρτι για σερβίρισμα
κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Τρίβουμε το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε το κάρυ, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα, ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Τέλος, ρίχνουμε τις φακές, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να μαλακώσει για 1 λεπτό.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα.
Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι σε κάθε πιάτο και λίγα φύλλα κόλιανδρου.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ