Απίθανα φανταχτερά τρουφάκια με αβοκάντο και καρύδα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Ένα εκπληκτικό γλυκό ότι πρέπει για κέρασμα!

Συστατικά
½ αβοκάντο, ώριμο
260 γρ. ινδοκάρυδο
2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για την επικάλυψη σοκολάτας

100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
80 γρ. κακάο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το πράσινο χρώμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο πράσινο μείγμα.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξουν.
Για την επικάλυψη σοκολάτας

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Μπορούμε να καλύψουμε όλα τα μπαλάκια με τη σοκολάτα βουτώντας τα στο μπολ της επικάλυψης. Αλλιώς, με ένα κουτάλι περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω στα μπαλάκια.
Αφήνουμε να σφίξει η επικάλυψη και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ