Good News: 7% αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών σε όλο τον κόσμο το 2017 - Ποια χώρα είναι στην 1η θέση;

Ο αριθμός των τουριστών σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε κατά 7% το 2017, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό αύξησης εδώ και επτά έτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Μαδρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ).
 

Η αύξηση οφείλεται στην Ευρώπη (+8%) και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο. Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ανάκαμψης και της ισχυρής ζήτησης από πολλές παραδοσιακές και αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τον ΠΟΤ.

Από το 2010, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης είναι περίπου 4%, σύμφωνα με τον οργανισμό που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών, με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση, ανήλθε στα 1,3 δισ. άτομα.

«Όλα δείχνουν» ότι η Γαλλία παρέμεινε ο κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός για τον τουρισμό το 2017, όπως δήλωσε ο Τζον Κέστερ, στέλεχος του ΠΟΤ, υπογραμμίζοντας ότι τα οριστικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν την άνοιξη.

«Η τάση είναι σαφώς θετική ύστερα από δύο αδύναμες χρονιές», δήλωσε.

«Αναμένουμε ότι η Ισπανία θα γίνει ο δεύτερος παγκόσμιος προορισμός», μπροστά από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

«Στη Βόρεια Αμερική (+2%), τα καλά αποτελέσματα του Μεξικού και του Καναδά έρχονται σε αντίθεση με την πτώση των ΗΠΑ, τον κυριότερο προορισμό της περιοχής», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ, χωρίς να δίνει προς το παρόν συγκεκριμένα νούμερα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ΠΟΤ υπογράμμισε επίσης τα καλά αποτελέσματα της Αφρικής (+8%) και της Μέσης Ανατολής (+5%), επιμένοντας στην «ανάκαμψη» του τουρισμού στην Αίγυπτο, την Τουρκία και την Τυνησία ύστερα από μια σημαντική κάμψη τα προηγούμενα χρόνια λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είδε τον αριθμό των επισκεπτών της να αυξάνεται κατά 6%, ενώ η Αμερική κατέγραψε τον πιο αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης (+3%), παρά τις «σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης» στην κεντρική Αμερική και την Καραϊβική μετά το πέρασμα των κυκλώνων Ίρμα και Μαρία.

Για το 2018, ο ΠΟΤ αναμένει αύξηση 4-5% του αριθμού των τουριστών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ