Όσα ξέρουμε για την "Blue Monday" - Γιατί θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου;

Την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή σήμερα, οι κάτοικοι του δυτικού κόσμου είναι πεσμένοι ψυχολογικά σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Το 2005 ο ψυχολόγος Dr Cliff Arnall επέλεξε να ονομάσει "Blue Monday" τη χειρότερη μέρα του χρόνου φτιάχνοντας μία εξίσωση και συνδυάζοντας τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του Arnall, δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, γι'αυτό αυτή την ημέρα είμαστε μελαγχολικοί. Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack είχε αναφέρει ότι οι καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να έρχονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Η διατροφολόγος Alison Clark έχει δηλώσει επίσης ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, καλό θα ήταν να αποφεύγονται την "Blue Monday" καθώς τον Ιανουάριο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα.

Βέβαια, πολλοί επιστήμονες έχουν απορρίψει τον μαθηματικό τύπο του Dr Cliff Arnall και τον χαρακτηρίζουν "ψευδοεπιστήμονα".  .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ