Κυκλοφοριακή ασφυξία στην πρωτεύουσα δίχως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις & γιατί πρέπει να αποφύγετε το κέντρο

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας αντιδρούν στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και οι 24ωρες απεργίες προκαλούν μεγάλους πονοκεφάλους και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Στα πλάσια του απεργιακού κλοιού, στον οποίο και βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, χειρόφρενο έχουν τραβήξει οι εργαζομένοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το "εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας" και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, "διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ