Anne Geddes : Η πιο τρυφερή φωτογράφος ! Τα διάσημα μωράκια της έχουν πουληθεί σε 19 εκατομμύρια αντίτυπα σε 84 χώρες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μας συναρπάζει με τις παραμυθένιες φωτογραφίες της τα τελευταία 30 χρόνια

Ο έρωτας ξεκίνησε στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" αρκετά χρόνια πριν και κρατάει μέχρι σήμερα. Κι ήταν "έρωτας με την πρώτη ματιά". Ερωτεύθηκια τα υπέροχα μωράκια της Anne Geddes από την πρώτη στιγμή που τα είδα, σε ένα λεύκωμα στα ράφια της "Πρωτοπορίας". "Μα , πως το κάνει αυτό"; αναρωτιόμουν συχνά, Αργότερα διάβασα ότι για να βγάλει μια φωτογραφία μωρού, έχει τουλάχιστον δύο τρία στο στούντιο της. Έτσι, "Για καλό και για κακό". "Tα μωρά δεν σέβονται καθόλου τους φωτογράφους", λέει η ίδια αστειευόμενη.

 

“On the 12th day of Christmas my true love gave to me ... Twelve Drummers Drumming!” XOAnne #annegeddesbaby #twelvedaysofchristmas #twelvedrummersdrumming #christmas #protectnurturelove

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Geddes (@annegeddesofficial) στις

Η πιο αγαπημένη φωτογράφος των μαμάδων αλλά και όλων των οικογενειών η γυναίκα που απέδωσε με μοναδική τρυφερότητα τα μωρά μέσα από το φακό της.

Πολυβραβευμένη και δημοφιλής παγκοσμίως η Αυστραλέζα φωτογράφος ζει πλέον στη Νέα Υόρκη εξακολουθεί να φωτογραφίζει τα μωράκια πάνω σε λάχανα ,μέσα σε δέντρα ,σε φασολάκια ,σε λουλούδια ,συνδυάζοντας έτσι τα νεογέννητα με την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.

 

“On the 10th day of Christmas my true love gave to me ... Ten Lords-a-Leaping” ... in sweet little riding outfits XOAnne #protectnurturelove #annegeddesbaby #twelvedaysofchristmas #lordsaleaping #christmas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Geddes (@annegeddesofficial) στις

Η Anne είναι καλεσμένη τακτικά σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας τα γλυκούλικα ναζιάρικα ή συνήθως κοιμισμένα μωράκια της.

 

“On the 8th day of Christmas my true love gave to me ... eight sweet little maids-a-milking”☺️XOAnne #annegeddesbaby #twelvedaysofchristmas #maidsamilking #protectnurturelove #christmas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Geddes (@annegeddesofficial) στις

Η δουλειά της Anne έχει παρουσιαστεί σε 84 χώρες μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες ενώ έχει πουλήσει πάνω από 19 εκ βιβλία και 13 εκατομμύρια ημερολόγια σε όλο τον κόσμο .
Συνεργάζεται με τον ΟΗΕ και τηνUNICEF ενώ στο κοινωνικό της έργο περιλαμβάνεται και η δράση της για τα παιδιά που πάσχουν από μηνιγγίτιδα.

Κανένας φωτογράφος πριν από αυτή, δεν κατάφερε να αποδώσει τόσο μοναδικά την ευαισθησία την αγνότητα , και την γλυκύτητα των μωρών. Και κάτι ακόμα: Οι παραμυθένιες φωτογραφίες της Anne Geddes, συνδυάζουν το ρομαντισμό του "ρετρό" , με το δυναμισμό και τη σύγχρονη αισθητική του σήμερα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Geddes  ήταν πρωτοπόρος στον τρόπο που επέλεξε να παρουσιάσει τα μωρά , να ξεπροβάλουν μέσα από κουβαδάκια και μπανιέρες, να κοιτάνε απορρημένα μια χριστουγεννιάτικη μπάλα, να δίνουν το κεφάλι τους σε ηλιοτρόπια και να βγαίνουν μέσα από πασχαλινά αυγά και συνεχίζει να πρωτοπωρεί. Ακολουθεί το πνεύμα και το ρεύμα της εποχής και είναι πάντα συναρπαστικά επίκαιρη.

 

“On the 6th day of Christmas my true love gave to me ... Six Geese-a-Laying” ... (golden eggs - which have all hatched ?) XOAnne #twelvedaysofchristmas #annegeddesbaby #protectnurturelove #christmas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Geddes (@annegeddesofficial) στις

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, τα ημερολόγια, οι κάρτες, τα λευκώματα με τα ανεπανάληπτα μωρά της Anne Gebbes, γίνονται ανάρπαστα από τους εκατομμύρια φίλους της σε όλο τον κόσμο.

 

On the 5th day of Christmas my true love gave to me ... Five Gold Rings ☺️XOAnne #twelvedaysofchristmas #fivegoldrings #annegeddesbaby #christmas #protectnurturelove

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Geddes (@annegeddesofficial) στις

Επιμέλεια: Ειρήνη Πιτσόλη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SLIDE SHOW