Ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έκοψαν την πρώτη τους βασιλόπιτα στο προεδρικό μέγαρο (ΦΩΤΟ)

Μετά την τριήμερη περιοδεία στην Κίνα

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγος του Μπριζίτ, επέστρεψαν στο Παρίσι μετά την τριήμερη περιοδεία στην Κίνα, και έκοψαν την πρώτη τους βασιλόπιτα στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Παρασκευή το απόγευμα.

Στην κοπή της πίτας παρών ήταν όλο το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου που αντάλαξε ευχές με το προεδρικό ζεύγος. Για την περίσταση ετοιμάστηκαν δύο μεγάλες βασιλόπιτες από τον Joël Picquenard.

Για κάθε κέικ, ο φούρνος Vaucresson (Hauts-de-Seine) χρησιμοποίησε 5 κιλά ζύμης και 7 κιλά σκόνης αμυγδάλου, όπως αναφέρει η Paris Match.

Ο Joël Picquenard που επελέγη για να φτιάξει την προεδρική βασιλόπιτα από την Εθνική Συνομοσπονδία αρτοποιών της Γαλλίας, το 2014 είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση για το καλύτερο κέικ της χρονιάς στο διαγωνισμό Ile-de-France. Στο παρελθόν είχε επιλεγεί να φτιάξει γλυκά για προέδρους της Γαλλίας αλλά το να αναλάβει την προεδρική βασιλόπιτα είναι ένα σημείο αιχμής στην καριέρα του.

Όπως και οι προκάτοχοι του, ο Εμμανουέλ Μακρόν έκοψε κάποια κομμάτια της τεράστιας πίτας για τους φωτογράφους, πριν τον αντικαταστήσει στο έργο της κοπής της πίτας η σύζυγος του Μπριζίτ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ