Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα φρυδιών ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας;

Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου, αφού πλαισιώνουν τα μάτια και δίνουν εκφραστικότητα στο βλέμμα.

Να ποιο είναι όμως το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για κάθε πρόσωπο σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

1. Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται το ιδανικό, διότι σύμφωνα με τους ειδικούς διαθέτει τις τέλειες αναλογίες. Γι’ αυτό το λόγο, μια γυναίκα με οβάλ πρόσωπο μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα μαλλιά της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σχήμα των φρυδιών. Λόγω του ιδανικού σχήματος του προσώπου μπορεί να βγάλει τα φρύδια της με όποιον τρόπο θέλει. Βασιστείτε λοιπόν στο σχήμα των ματιών και απογειώστε το βλέμμα σας. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ένα σχήμα φρυδιού με απαλή γωνία στο τόξο.

2. Στρογγυλό πρόσωπο

Το στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες. Γι’ αυτό το κατάλληλο σχήμα φρυδιών είναι αυτό που θα προσθέσει γωνίες στο τελικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει δηλαδή το φρύδι σας να κάνει το στρογγυλό πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ. Επιλέξτε λοιπόν ένα σχήμα με τόξο προς το τέλος του ματιού, μακριά από την μύτη, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο οβάλ προσώπου. Αποφύγετε τα καμπυλωτά, χωρίς γωνίες, σχήματα φρυδιών διότι θα κάνουν το πρόσωπο να δείχνει ακόμη πιο στρογγυλό.

3. Τετράγωνο πρόσωπο

Επειδή το τετράγωνο σχήμα προσώπου διαθέτει έντονες γωνίες στην περιοχή του πηγουνιού θα πρέπει να εξισορροπήσετε λίγο την εικόνα, επιλέγοντας ένα καμπυλωτό – στρογγυλό σχήμα φρυδιών χωρίς ή με ελάχιστη γωνία. Με αυτό τον τρόπο θα απαλύνετε λίγο το οπτικό αποτέλεσμα και θα κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει πιο συμμετρικό.

4. Μακρόστενο πρόσωπο

Αν το σχήμα προσώπου σας είναι μακρύ, τότε ίσως θέλετε να το κάνετε να φαίνεται πιο στρογγυλό. Ο τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι με ένα σχήμα φρυδιών που δεν θα διαθέτει γωνίες, οι οποίες τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να μακραίνει. Επιλέξτε λοιπόν ένα σχήμα ίσιο ή με ελάχιστη καμπύλη που θα προσθέσει μεγαλύτερη διάσταση στο πλάτος του προσώπου, εξισορροπώντας έτσι την μεγάλη κάθετη απόσταση ανάμεσα στο μέτωπο και το πηγούνι.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Λόγω των έντονων γωνιών του πηγουνιού, το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χρειάζεται ένα πιο ήπιο και απλό σχήμα φρυδιών που θα κάνει πιο μαλακό τον τρόπο που φαίνεται το κάτω μέρος του προσώπου σας. Επιλέξτε λοιπόν ένα καμπυλωτό σχήμα φρυδιών χωρίς γωνίες για να δώσετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο βλέμμα σας. Οι έντονες γωνίες στην γραμμή του φρυδιού θα κάνουν το σαγόνι σας να δείχνει ακόμη πιο γωνιώδες, απομακρύνοντας το σχήμα του προσώπου από το τέλειο οβάλ.

 

6. Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Αν το σχήμα του προσώπου σας είναι σαν το διαμάντι τότε έχει έντονες γωνιές οι οποίες θα πρέπει να εξομαλυνθούν. Διαλέξτε λοιπόν ένα καμπυλωτό σχήμα φρυδιών που θα κάνει πιο μαλακά τα γωνιώδη ζυγωματικά και το σαγόνι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ