Λαχταριστές και πεντανόστιμες ταλιατέλες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινοτύρι - Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας βάζει στην κουζίνα!

Εύκολα και σωστά ο αγαπημένος σεφ μας δείχνει τον τρόπο για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!
 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ταλιατέλες

1 κιλό κρεμμύδια

4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι

150 γρ. ξινοτύρι

2 κουτ. σούπας θυμάρι σε λάδι

4 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

150 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες

ελαιόλαδο

αλάτι

ροζ πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε μετά την κρέμα βαλσαμικού, το θυμάρι σε λάδι και τον πολτό σκόρδου. Ανακατέψτε και αφήστε στην φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Ρίξτε τις ελιές στα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και στραγγίστε τες. Σερβίρετε με την σάλτσα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Μοιράστε το ξινοτύρι στα πιάτα και πασπαλίστε με το ροζ πιπέρι.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).