Μετρό, τραμ & τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο - Πως θα κινηθούν τα Μέσα σήμερα, Παρασκευή

Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η Αθήνα θα μείνει σήμερα δίχως μετρό, τραμ και τρόλεϊ.

Ειδικότερα, οι μηχανοδηγοί στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό αναμένεται να τραβήξουν χειρόφρενο, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που, μεταξύ άλλων, απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.

"Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων", αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ και προσθέτει πως "η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού". Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια, "διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".

Σε 24ωρη απεργία, όμως, προχωρούν και τα τρόλεϊ, όπως αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αλλά και το τραμ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ