Μα πως να αντισταθείς όταν ο Βαγγέλης Δρίσκας σε κακομαθαίνει; Λαχταριστά μικρά κεκάκια μήλου με γιαούρτι και κανέλα!

Ακόμη μια ξεχωριστή συνταγή μας παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ για ένα τέλειο επιδόρπιο...

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μήλα στάρκιν

500 γρ. φαρίνα 

250 γραμ. καστανή ζάχαρη

200 μλ. ελαιόλαδο

5 αυγά

250 γρ. χυμός πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ. γλυκού κανέλα 

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ 

για την συνοδευτική κρέμα γιαουρτιού:

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού κανέλα 

Αντικολλητικό χαρτί 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και σοτάρετε τα μήλα σε δυνατή φωτιά. Αφήστε τα για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και τζίντζερ και κατεβάστε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέστε την μισή ποσότητα μήλων και την φαρίνα και ανακατέψτε. οιράστε το μείγμα σε μικρές φόρμες για κέικ (ή σε μία μεγάλη φόρμα για κέικ με διάμετρο περίπου 24 εκ.) αφού καλύψετε πρώτα το εσωτερικό τους με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώστε τα μήλα που περίσσεψαν στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35 λεπτά (αν πρόκειται για μικρά κέικ) ή για 50 λεπτά αν ετοιμάσετε ένα μεγάλο κέικ. Ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρετε με το κέικ.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).